loading
close
SON DAKİKALAR

Hamzaçebi, Ulusal Gençlik Parlamentosu üyeleriyle buluştu

Hamzaçebi, Ulusal Gençlik Parlamentosu üyeleriyle buluştu
Tarih: 12.05.2014 - 17:07
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Ulusal Gençlik Parlamentosu üyelerini kabul etti.

Hamzaçebi: “Kendi partim de dahil bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum: Hep beraber karar alalım, seçimlerde afiş meselesini sonlandıralım. ‘Kim sokağı, caddeyi daha çok süslerse o daha güçlüdür’ düşüncesi yanlış. İnsanlar afişlere bakarak düşüncelerini değiştirmiyorlar”


“Seçilme yaşını 25′ten, seçme yaşını da 18′den aşağı indirelim”

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, seçimlerde kentlerin afişlerle süslenmesi uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirterek, “Kendi partim de dahil bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum: Hep beraber karar alalım, seçimlerde afiş meselesini sonlandıralım. ‘Kim sokağı, caddeyi daha çok süslerse o daha güçlüdür’ düşüncesi yanlış. İnsanlar afişlere bakarak düşüncelerini değiştirmiyorlar” dedi.

Hamzaçebi, Meclis’te, Ulusal Gençlik Parlamentosu üyelerini kabul etti. Parlamentonun 10. Genel Kurulu sonuç bildirgesini okuyan gençler, özellikle seçme ve seçilme yaşı ve gençlerin siyasette daha fazla aktif olmasına ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Akif Hamzaçebi, gençlerin siyasete daha fazla katılma arzularını, demokrasi açısından sağlıklı bir gelişme olarak değerlendirdiğini ifade etti. Demokrasilerin daima sivil toplumdan beslendiğine dikkati çeken Hamzaçebi, sivil toplum ne kadar güçlüyse demokrasinin de o kadar güçlü olacağını söyledi.

Özgürlük ve eşitliğin önemine de işaret eden Hamzaçebi, demokrasinin bu temeller üzerinde yükseleceğini, bu nedenle gençlerin bu kavramlara iyi sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

“İnsanlar afişlere bakarak düşüncelerini değiştirmiyorlar”

Gençlerin, seçme ve seçilme yaşının aşağı çekilmesine ilişkin taleplerini de değerlendiren Hamzaçebi, “Seçilme yaşını 25′ten, seçme yaşını da 18′den aşağı indirelim. Bir çok ülkeyi inceledim, Genel kabul 18. Seçme yaşı 17 olan dünyada bir ülke var. Ama 20 yıl önce de 30 yıl önce de seçme yaşı 18′di. Oysa küreselleşme ile birlikte her şey değişti. Gelin, 18 yaşı 17′ye, 16′ya indirelim” diye konuştu.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, seçim afişlerinin kaldırılmasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, kendisinin de aynı fikirde olduğunu ifade etti.

Hamzaçebi, şunları söyledi:

“Her seçimde bütün kentleri afişlerle donatmanın hiçbir anlamı yok. Hele plastik olanlar var; bunlar çevre ve görüntü kirliliği demektir. Bütün siyasi partiler mutabık kalırsak, böyle bir karar alabiliriz.

Ben buradan, kendi partim de dahil bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum: Gelin hep beraber karar alalım, seçimlerde afiş meselesini sonlandıralım. ‘Kim sokağı, caddeyi daha çok süslerse o daha güçlüdür’ düşüncesi yanlış. Yok böyle bir şey. İnsanlar afişlere bakarak düşüncelerini değiştirmiyorlar. Kimse afişlerle insanımızın düşüncesini etkileyeceğini zannetmesin.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları