loading
close
SON DAKİKALAR

Hande Fırat'tan Erdoğan'a 'eleştiri': Protesto hakkını kullanan çocuklarımız terörist değildir

Hande Fırat'tan Erdoğan'a 'eleştiri': Protesto hakkını kullanan çocuklarımız terörist değildir
Tarih: 05.02.2021 - 14:04
Kategori: Medya

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrenciler için 'terörist' denilmesine tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu'yu atamasıyla başlayan protestolar sürüyor.

Eylem yapan öğrencilere Erdoğan başta olmak üzere AKP ve MHP'liler terörist olarak suçlaması yöneltirken, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hande Fırat'tan eleştiri geldi. Fırat Hürriyet'te kaleme aldığı yazısında "Protesto hakkını kullanan çocuklarımız terörist değildir" dedi.

Fırat'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:
"Kanunlar çerçevesinde herkes gibi onların da protesto etme hakkı var. Onları kullanmak isteyen, aralarına sızmak için uğraşanlar olacaktır. Buna hem gençler, hem de devlet müsaade etmemeli. Ancak devlet bunu onların protesto hakkını engellemeden yapmalı. Aralarına sızanlar terörist ise hukuken gereği yapılır, onların dışında protesto hakkını kullanan çocuklarımız terörist değildir. Siyasetçilerden 'Keşke Gezi’nin ilk üç gününde o gençlerle diyalog kurulsaydı' sözünü çok duydum... Boğaziçi eylemlerini Gezi’ye benzetmiyorum. Ancak yetkililerin gençleri dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Gençler de “Görüşelim” diyenlere, gitmemezlik etmesinler. Diyalog her şeyin başıdır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları