loading
close
SON DAKİKALAR

Hande Küden Berlin Filarmoni Orkestrası'na kabul edildi

Hande Küden Berlin Filarmoni Orkestrası'na kabul edildi
Tarih: 10.12.2020 - 09:51
Kategori: Kültür & Sanat

Hande Küden, Berlin Filarmoni Orkestrası'na kabul edilen ilk Türk kemancı oldu

Keman sanatçısı Hande KüdenBerlin Filarmoni Orkestrası’na asil üye olarak kabul edildi. Bir yıldır çaldığı Filarmoni’nin birinci keman grubuna asil üye olarak katılan ilk Türk kemancı olan Küden, Orkestra’nın web sitesindeki açıklamasında, “Berlin Filarmoni müzisyenleriyle birlikte çalmayı 13 yaşındayken hayal ediyordum ve şimdi hayalim gerçek oldu. Harika meslektaşlarımla birlikte performans sergilemekten ve şahane bir keman grubunun parçası olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Hande Küden'in Berlin Filarmoni Orkestrası’na seçilmesi dolayısıyla sanat ve siyaset dünyasından isimler sosyal medyada tebrik mesajı paylaştı. 
 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Twitter'dan "Berlin Filarmoni Orkestrası 1. Keman Grubuna asil üye olarak Türkiye’den kabul edilen ilk keman sanatçısı olan Hande Küden’i kutluyorum" ifadesini paylaştı. 
 
Ünlü piyanist Fazıl Say da Hande Küden için "Bravo Sevgili Hande Olağanüstü bir başarı . Yürekten tebrik ederim. keman sanatçısı Hande Küden, bir yıldır çaldığı Berlin Filarmoni Orkestrası 1. keman grubuna asil üye olarak kabul edildi. Berlin Filarmoni Orkestrası’na Türkiye’den kabul edilen ilk keman sanatçısı" paylaşımında bulundu. 
 
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları