loading
close
SON DAKİKALAR

Harran konteynır kente sığınmacı alımı başladı

Harran konteynır kente sığınmacı alımı başladı
Tarih: 14.01.2013 - 13:23
Kategori: Sağlık, Yaşam

Urfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde kurulan ve yaklaşık 64 bin Suriyeli'nin barındığı çadır kentlerin yetersiz kalması üzerine kurulan Harran Konteynır Kent faaliyete girdi...

Urfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde kurulan ve yaklaşık 64 bin Suriyeli'nin barındığı çadır kentlerin yetersiz kalması üzerine kurulan Harran Konteynır Kent faaliyete girdi. Eksiklikleri giderilen konteynır kente sığınmacı kabulü başladı ve Antep'in Nizip İlçesi'ndeki çadır kentte bulunan 960 Suriyeli yerleştirildi.

İç karışıkların sürdüğü ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'in Nizip'in ilçesinde bulunan çadır kente yerleştirilen 960 Suriyeli, yapımı yeni tamamlanan Harran Konteynır Kente getirildi. Minibüsler ile Harran'a getirilen sığınmacılar yanlarında getirdikleri eşyaları arandıktan sonra kayıt işlemleri yapıldı ve konteynırlara yerleştirildi.

Harran ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki 350 dönümlük arazi üzerine kurulan 4 mahalleden oluşan tesis Van'da yaşanan deprem felaketi nedeniyle hazırlanan konteynırlarla kuruldu. Van'dan getirilen 21 metre karelik 2 bin konteynırın yerleştirildiği bölgede, sığınmacılar için sosyal yaşam alanları ile sahra hastanesi de kuruldu. 10 bin Suriyeli'nin yaşamını sürdüreceği ve 500 personelin görev yapacağı Harran Konteynır Kent'ine sığınmacı kabulünün önümüzdeki günlerde de süreceği bildirildi.

Öte yandan AFAD verilerine göre Türkiye'ye sığınarak çadır ve konteynır kentlerde 153 bin 324 kişinin kaldığı ve bunlardan 63 bin 99'inin Urfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçesindeki çadır kentlerde barındığı öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları