loading
close
SON DAKİKALAR

Hasan Ferit Gedik toprağa verildi

Hasan Ferit Gedik toprağa verildi
Tarih: 04.10.2013 - 02:43
Kategori: Sağlık, Yaşam

Uyuşturucu çetelerini protesto sırasında öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Gülsuyu'ndaki anmadan sonra Gazi Mahallesi'nde toprağa verildi.

Uyuşturucu çetelerini protesto sırasında öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Gülsuyu'ndaki anmadan sonra Gazi Mahallesi'nde toprağa verildi.

İstanbul Maltepe Gülsuyu mahallesinde uyuşturucu çetelerini protesto yürüyüşü sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesi için izin çıktı.

Bu sabah saat 10.00 sıralarında polis yetkilileri, Armutlu girişinde kurulan barikata gelerek dede Mustafa Meray'la görüştü. Polis yetkilileri dedeye cenazeyi Gülsuyu'na götürebileceklerini bildirerek, başsağlığı diledi.

"Biz oradaki tedbirlerimizi aldık. Gidebilirsiniz"

Polisten cenazenin götürülmesine onay çıkması barikatta bulunan grup tarafından da alkış çalıp sloganlar atarak karşılandı. Burada bir polis müdürü, "Biz oradaki tedbirlerimizi aldık. Gidebilirsiniz. Buradaki eylemi sonlandırırsanız iyi olur" diyerek, dede Mustafa Meray'a başsağlığı diledi.

Dede Mustafa Meray ise, "Biz ilgili yerlere başvurduk. Müsaade almak için. Bir an önce cenazemizin kalkmasını istedik. Maalesef önümüzü kestiler. Akşam valiliğe gittik. Ben şunu söyledim. Ya ölüm, ya zafer dedim. Çünkü torunum burada doğdu, orada şehit oldu. Buradan oraya götürmek zorundayım O benim insani ve dedelik görevim. Aile görevim, insanlarımız bunu istediler. Bugüne kadar bize iyi bakmayan polis, bize nihayet müsaade etti. Bazı bürokratların da devreye girmesinden dolayı, müsaade etti. Tabii ki mutlu değiliz, ancak çocuğumuzu toprağa koymaktan dolayı mutlu olacağız. Torunum yozlaşmaya, uyuşturucuya ve fuhuşa karşı bir yiğitti. Bunun gibi, binlerce yiğit gelmesini isterim. Tüm Türkiye'nin her yerinden telefonlar yağdı. Herkesin senin gibi bir dedeye, herkesin Ferit gibi bir yiğit olması gerektiğini söylediler. Babası buraya kötü şekillerde gelmişti. 4 saat izin verildi. Çocuğunu uğurlayamadan gitti. Bu bizin için büyük bir üzüntüdür. Büyük bir acıdır. Onun için kampanya başlattık. Babasının da cenazeye gelmesini istiyoruz" dedi.

Gülsuyu'nda helallik alındı

İstanbul Valiliği'nin izin vermesi üzerine cenaze Armutlu'dan konvoy eşliğinde Gülsuyu Mahallesine getirildi.

Adı mahalleli tarafından 'Hasan Ferit Gedik' meydanı olarak değiştirilen yerde Gedik için tören yapıldı, helallik istendi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı anmanın ardından Hasan Ferit Gedik'in vurulduğu yere yürüyüş yapıldı.

Gedik'in cenazesi omuzlarda taşınarak vurulduğu yere getirildi. Gedik'in vurulduğu yere çiçekler atıldı.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü.

Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Gazi Mahallesine götürüldü.

Gazi Mahallesi'nde toprağa verildi

Cenazeyi Gazi Mahallesi girişinde yüzlerce kişi karşıladı. Göstericiler sık sık slogan attı. Cenaze aracının Gazi Mahallesi'ne girişi sırasında yüzleri maskeli 4 kişi ellerindeki biri kalaşnikof olmak üzere 3 pompalı tüfekle havaya ateş etti.

İsmet Paşa Caddesi üzerinde yürüyen yüzlerce kişi, Hasan Teyfik Gedik'in cenazesini toprağa vermek için Gazi Mezarlığı'na götürdü. Polis Gazi Polis Merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Mezarlık önüne getirilen cezaevi aracında bekletilen baba İbrahim Gedik, cenazeyi taşıyan kortejin gelmesiyle cezaevi aracından indirildi.

Mezarlık önünde oğlunun naşını karşılayan baba, oğlunun tabutunu öptü. Baba İbrahim Gedik’in bileğinde bu kez kelepçe olmadığı görüldü.

Cenaze ‘Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür’ sloganları eşliğinde omuzlar üzerinde mezarlığa taşınırken, grup tarafından basın mensuplarının mezarlık içerisinden görüntü almasına izin verilmedi.

Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Gazi Mezarlığı'nda saat 18.30 sıralarında toprağa verildi...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları