loading
close
SON DAKİKALAR

Hasan Ferit için Armutlu'da balonlar uçuruldu

Hasan Ferit için Armutlu'da balonlar uçuruldu
Tarih: 03.10.2013 - 10:20
Kategori: Gündem

Maltepe'de öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Armutlu'da bekletilirken, Valilikten Maltepe'ye gidişe yine izin çıkmadı. Arkadaşları ise Gedik için dün gece balonlar uçurdu.

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda öldürülen Hasan Ferit Gedik'in (21) cenazesi Pazartesi akşam saatlerinden beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyor.

Gedik'in cenazesi ailesi, yakınları ve Halk Cephesi tarafından öldürüldüğü yer olan Gülsuyu'na götürülmek isteniyor. Ancak, Armutlu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, karşılıklı gruplar arasında çatışma çıkma ihtimaline karşı cenazenin Gülsuyu'na götürülmesine izin vermiyor. Hasan Ferit Gedik'in, Berkin Elvan için bir hafta önce "Berkin için burada dilek balonları uçuralım" önerisini arkadaşları dün onun için gerçekleştirdi.

Gedik'in ailesi, yakınları, arkadaşları ve Halk Cephesi üyeleri
saat 20.00 da dilek balonu uçurdu. Gruba CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de destek verdi.

BU GENCİN CENAZESİNE AMBARGO KONULUYOR
Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürmek için beklemeye devam eden Gedik'in ailesi ve grupları BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel ve CHP'li vekiller Melda Onur ile İlhan Cihaner, ziyaret etti.

Ziyaretin ardından barikatlar önünde konuşan Sebahat Tuncel, amaçlarının sadece helallik almak olduğunu söyleyerek, "Tedbirin cenazeye değil, daha önce Gülsuyu'nda insanları katleden çetelere karşı alınması gerekiyordu" dedi. Gülsuyu'nda bir katliam yaşandığını ifade eden Tuncel, "Bunun sorumlusu tedbir almayan, kendi yurttaşlarının güvenliğini sağlamayan İstanbul Valiliğidir. Bu gencin cenazesine ambargo konuluyor. Bu genç arkadaşımızın ailesi gidip, vurulduğu yerde bir helallik almak istiyor. Hangi dinde, inançta, hangi vicdanda var bu helalleşmeyi engellemeye yönelik yaklaşım. Bize, 'Güvenliği sağlamıyoruz' diye cevap veriliyor. Madem siz çetelere karşı halkın güvenliğini alamıyorsunuz, o zaman ne işiniz var o görevde? Vali, emniyet müdürü istifa etmelidir. Başbakan'ın haberi var mı İstanbul'un göbeğinde gençler katlediliyor, insanlar kendi inancına göre bir helallik bile alamıyor, bu ülkede devlet kendi vatandaşının güvenliğini sağlayamıyor" diye konuştu.
Hasan Ferit'in cenazesine izin çıkmadı

GENÇLERİMİZİN YAKASINDAN DÜŞÜN
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, cenazeyi bekletmenin sağ veya sol görüş fark etmeksizin dinde yeri olmadığını belirterek, "Sadece minik bir anma. Bu anmayı bu kadar kışkırtmasalar. Olay bu kadar büyümeyecek. Demokrasi paketi açan Başbakan'a sesleniyoruz; gençlerimizin yakasından düşün ve anmaya izin verin" dedi.

Sebahat Tuncel daha sonra alanda bekleyen emniyet yetkilileri ile görüşerek, izin verilmesini istedi. Emniyet yöneticileri yetkinin kendilerinde olmadığı bilgisini verdi.

DİLEK BALONU UÇURDULAR
Hasan YILDIRIM/İSTANBUL, (DHA)- HASAN Ferit Gedik'in, Berkin Elvan için bir hafta önce "Dilek balonları uçuralım" önerisini arkadaşları onun için yaptı.
Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda öldürülen Hasan Ferit Gedik'in (21) cenazesi Pazartesi akşam saatlerinden beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyor. Gedik'in cenazesi ailesi, yakınları ve Halk Cephesi tarafından öldürüldüğü yer olan Gülsuyu'na götürülmek isterken, yoğun güvenlik önlemi alan polis, karşılıklı gruplar arasında çatışma çıkma ihtimaline karşı cenazenin götürülmesine izin vermiyor. Armutlu'da pazartesi akşamından beri bekleyen
Gedik'in bir hafta önce arkadaşlarına Okmeydanı'nda başından biber gazı kapsülü ile yaralandığı iddia edilen Berkin Elvan için "Dilek balonları uçuralım" dediği öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları