loading
close
SON DAKİKALAR

Haşimi: İdam kararını tanımıyorum

Haşimi: İdam kararını tanımıyorum
Tarih: 10.09.2012 - 14:05
Kategori: Dünya

Tarık Haşimi, ülkesinde gıyabında verilen idam kararını tanımadığını, savunması alınmadan karar verildiğini bildirdi...

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Ankara Swiss Otel'de düzenlediği basın toplantısında, kendisi hakkında verilen kararın aslında beraati olduğunu söyledi. Gıyabında verilen bu kararı tanımadığını ifade eden Haşimi, savunması alınmadan karar verildiğini ve kararın zalimce olduğunu kaydetti.

Haşimi, "Bana inanan hiç kimse şu anda güvenlik içinde değil, hepsi tehlikede" dedi. Haşimi, "Benim değil Maliki'nin BM'de yargılanması lazım. Yüz binlerce insanın ölümünden sorumludur" diye konuştu.

Irak mahkemesi, dün verdiği kararla Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve korumasını idama mahkum etmişti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü hatırlatarak, Türkiye'nin, kendisi hakkında verilen idam kararının siyasi olduğu düşüncesinde olduğunu ve Türkiye'de kalmaya devam edeceğini açıkladı.



'Herhangi bir adil mahkemede yargılanmaya hazırım'

Bir gazetecinin sorusu üzerine Haşimi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştüğünü anımsatarak, Türkiye'nin kendi hakkında verdiği kararda bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Hala Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı olduğunu belirten Haşimi, "Eğer Türkiye, Haşimi'yi kabul ederse, ben buradayım. Etmezse giderim" dedi.

Türkiye'nin, Irak mahkemesinin verdiği idam kararının siyasi olduğu düşüncesinde olduğunu ifade eden Haşimi, Türkiye'de kalacağını söyledi. Irak'taki mahkemenin adil olmadığını belirten Haşimi, "Herhangi bir adil mahkemede yargılanmaya hazırım" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları