loading
close
SON DAKİKALAR

Hastanelerde kadro pazarı iddiaları Meclis'te

Hastanelerde kadro pazarı iddiaları Meclis'te
Tarih: 22.10.2012 - 16:17
Kategori: Siyaset

Kamuoyuna yansıyan ve hastanelerde kadro pazarı oluştuğuna ilişkin haberler, Meclis gündemine geldi...

Kamuoyuna yansıyan ve hastanelerde kadro pazarı oluştuğuna ilişkin haberler, Meclis gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Türkiye'de özel hastanelerin kadrolu doktor sıkıntısı çektiğini söyleyerek hastanelerde kadro satıldığı iddialarını Meclis'e taşıdı. 

Böylesi bir durumun sağlık gibi hayati bir sektörde ticarileşme anlamına geldiğini ifade eden Öğüt, bu durumdan da uygulamaları sebebiyle Sağlık Bakanlığı'nın sorumlu tutulduğunu söyledi.

ÖĞÜT: 100 BİNLERDEN 400 BİNLERE VARAN RAKAMLAR ARASINDA DOKTOR KADROSU SATILIYOR

"Sağlık Bakanlığı'nın kamudan özel hastanelere geçişi azaltmak amacıyla Şubat 2008'de çıkardığı yönetmeliğin bunda en büyük etken olduğu, kadro eksiğini kapatamayan hastanelerin fazlası olan hastanelerden kadro satın aldığı belirtilmektedir" diyen Öğüt, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Özel hastanelerin üye olduğu sitelerde satılık kadro ilanlarının yoğunlaştığı, doktor kadrosu pazarı oluştuğu ve 100 binlerden 400 binlere varan rakamlar arasında doktor kadrosu satıldığı biliniyor" 

CHP'li Öğüt, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a özel hastanelerin ek kadro talepleriyle ilgili ne tür çalışmalar yapıldığını da sordu. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları