loading
close
SON DAKİKALAR

"Hatay'da son 6 ayda yaklaşık 20 kişi intihar etti"

"Hatay'da son 6 ayda yaklaşık 20 kişi intihar etti"
Tarih: 12.08.2020 - 12:08
Kategori: Gündem

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ekonomik krizin derinleşmesi artan işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı ile Hatay’da ve Türkiye’de artan intihar vakalarını verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Ekonomik göstergelerdeki bozulmanın haliyle toplum psikolojisi bozduğunu söyleyen Güzelmansur: “Bu durum intihar vakalarının da artmasına neden olmaktadır. Türkiye’de 2018 yılında 3.161 vatandaşımız intihar ederek hayatına son verirken bu sayı 2019 yılında yaklaşık %8 artarak 3.406’ya çıkmıştır” dedi.

HATAY’DA SON 6 AYDA YAKLAŞIK 20 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Hatay’ın ekonomik krizinin Suriye iç savaşı nedeniyle Türkiye’den daha eski ve daha derin olduğunu ifade eden Güzelmansur önergesinde şu ifadelere yer verdi: “9 yıldır savaşın gölgesinde yaşamaya mahkûm edilen, yüzbinlerce Hataylının geçim kaynağı olan sınır kapıları kapatılan, ihracat yolları daraltılan dolayısıyla yanlış Suriye politikasının faturasını en ağır şekilde ödeyen Hatay’da da artan işsizlik ve yoksulluk nedeniyle intihar vakaları çoğalmaktadır. Hatay’da son 6 ayda, sadece basına yansıyan ve ölümle sonuçlanan intihar vakası 20’ye yakındır.”

CHP’li Güzelmansur’un Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplanmasını istediği sorular şunlar:

  1. 2020 yılında, Türkiye genelinde, ölümle sonuçlanan intihar vakalarının sayısı nedir?
  2. 2020 yılında Hatay’da ölümle sonuçlanan intihar vakalarının sayısı nedir?
  3. 2020 yılında intihara teşebbüs eden ve kurtarılan kişi sayısı kaçtır? Bu intihar teşebbüslerinin nedeni, cinsiyeti, yaşı gibi detayları nelerdir?
  4. Türkiye genelinde ve Hatay’da intihar eğilimindeki artışın nedenlerine ve bunu önlemeye yönelik yapılan bir çalışma var mıdır? Detayları nelerdir?

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları