loading
close
SON DAKİKALAR

Hatayspor ve Gazişehir Gaziantep final için karşı karşıya geliyor

Hatayspor ve Gazişehir Gaziantep final için karşı karşıya geliyor
Tarih: 30.05.2019 - 09:34
Kategori: Spor

Spor Toto 1'inci Lig Play-Off final karşılaşmasında Hatayspor ile Gazişehir Gaziantep, Süper Lig için karşı karşıya gelecek. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takım Hatayspor-Gazişehir Gaziantep maçıyla belli olacak.

Spor Toto 1. Lig'i 72 puanla lider bitiren Denizlispor ile 70 puanla ikinci sırada tamamlayan Gençlerbirliği Süper Lig'e doğrudan yükselmişti.

1. Lig'i 3, 4, 5 ve 6. sıralarda tamamlayan Hatayspor, Osmanlıspor, Gazişehir Gaziantep ve Adana Demirspor ise Süper Lig'e yükselecek son takım olabilmek için Play-off maçları oynama hakkı kazanmıştı.

Play-off yarı final maçlarında ligi 3. sırada tamamlayan Hatayspor, 6. sıradaki Adana Demirspor ile eşleşmiş ve Adana'da 0-0 biten maçın rövanşında kendi sahasında rakibini 3-2 yenerek finale çıkmıştı.

Ligi 4. sırada tamamlayan Osmanlıspor ise 5. sıradaki Gazişehir Gaziantep ile karşı karşıya gelmişti. İlk maçı 2-0 kazanan Gaziantep temsilcisi, rövanşta aynı skorla yenilince maç önce uzatmalara, skor değişmeyince de penaltılara kalmıştı. Penaltılarda rakibine 9-8 üstünlük sağlayan Gazişehir Gaziantep Play-off finalinde Hatayaspor'a rakip olmuştu.

Süper Lig'e yükselecek 3. ve son takımın belli olacağı, Hatayspor ile Gazişehir Gaziantep arasında oynanacak mücadele 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak.

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Maçta Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Abdulkadir Bitigen.

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Hatayspor'a başarılar dileyerek, "Kıyasıya rekabeti yaşatacağımız Süper Lig'i tatlandırmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları