loading
close
SON DAKİKALAR

Hava-İş Genel Kurulu Gerginlikle Başladı

Hava-İş Genel Kurulu Gerginlikle Başladı
Tarih: 08.12.2013 - 02:55
Kategori: Sendika

Hava-iş Sendikasının Olağan Genel Kurulu 7-8 Aralık 2013 tarihlerinde Holiday İnn otelde yapılıyor.

Hava-iş Sendikasının Olağan Genel Kurulu 7-8 Aralık 2013 tarihlerinde Holiday İnn otelde yapılıyor.

Hava-İş Genel Kurulu Gerginlikle Başladı. Bugün yaşananlar sanırım salonda olan hiç kimseyi şaşırtmamıştır. Aylardır grevde olan ve her türlü hukuksuzluğa maruz kalan THY çalışanlarının bugün de seçimlerin demokratik kurallar içinde geçmeyeceğini biliyorlardı.

THY grevi ile ilgili hukuksuzlukları anlatmaya kalksak belgesel olur, kitap olur. Hava-İş sendikası da yaşananları bir belgesel haline getirmiş ve “YER GÖK DİRENİŞ” kitapçığı ve Cd olarak kamuoyuna yayınlamıştır. Gerçekten yaşananlar roman olur dersek abartı olmaz. Zaten THY grevinde yaşanan hukuksuzluklar ‘Hakimin reddinin reddinin reddine itiraz’ ile anlatılır olmuş. Artık hukuksuzlukta gelinen nokta hukuk cümleleri ile anlatılamayacak düzeye gelmiştir.


Bu hukuksuz saldırıların altında Genel Kurul’a gidilirken amaç sadece mevcut Başkan Atilay Ayçin’i bir şekilde yönetimden indirmek. Bu şekilde emek mücadelesini sonlandırmak. Evet, bir sendika yönetimi istiyorlar ama emek mücadelesinde bulunmasın. Atilay Ayçin gibi işçi hakları ile ilgilenmesin. 



Genel Kurula kadar yaşanan hukuksuzlukları sonu yok. Sendikanın greve hakkını almak mı dersiniz. Hava-İş’in iş kolu ile ilgili düzenleme yapmak mı dersiniz. Yasal olamayan grev kırıcılığımı dersiniz. Yasadışı işten atmalar dersiniz. 

Korsan taksi ile ilgili yapılan kanun değişikliğinin içine hava yollarında ki grev konusunu dahil etmek mi dersiniz. 

Örnekleri sıralıyoruz her başlık ayrı bir inceleme konusu. Bunlar yetmedi hala mı mücadeleye devam ediyorlar. Bu defa yargıda haklı çıkıyorlar diye reddi hakim talebinde mi bulunmak dersiniz… Yani emekçiler mücadeleye devam dedikçe THY yönetimi de bende hukuksuzluğun sonu yok der gibi ama gücün kaynağının neresi olduğunu biliyoruz.



İşte böylesi şartlar içinde delege seçimlerine yapılan müdahaleler. Delegelerin genel kurula gelmesini engellemek gibi birçok etkinin altında Genel Kurul başladı. Mevcut yönetime karşı iki grup oluştu, Reform grubu ve Gökkuşağı grubu. Gece saatlerinde Gökkuşağı grubu Genel kurula gelmeyeceklerini açıklamışlar. Reform Grubu da Bakan yeğeni olan başkan adayından vazgeçip, daha ilginç bir aday ortaya çıkardı. 305’liklerin davasında THY yönetimi için şahitlik yapan kişiyi başkan adayı yapıldı.


Genel Kurul açılış ve divan oluşmasından sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak Atilay Ayçin konuşmaya başlamadan önce salonda yoğun bir slogan atılmaya başlandı ve salon bir anda hareketlendi. Reform grubu bir işaretle salonu terk etti. Kısa bir kargaşadan sonra sükûnet sağlandı ve Atilay Ayçin konuşmasına başladı. 



Atilay Ayçin yaşadıkları hukuksuzlukları anlattı ve engellenmek istemelerinde ki amacın ne olduğunu anlatmaya çalıştı. 

Ben ceberut iktidarın yüzünü size anlatmaya geldim. Beni gerçekleri söylediğim için emek mücadelesinden vazgeçmediğim için indirmek istiyorlar dedi. Grevin neden rahatsız ettiği ile ilgili olarak çarpıcı bilgiler verdi. Başbakanın oğlunun THY hisseleri aldığı ve grev olması durumunda kaybedeceği para yüzünden THY yönetimi aldığı talimatlar gereği ne pahasına olursa olsun greve engel olmak istedi. 

 

Grevi engelleyemeyen THY yönetimi yasadışı uygulamalarla grev kırıcılığına gitti, SMS yöntemi ile işçileri işlerinden attı.

Atilay Ayçin konuşmasının ardından katılımcı konuklar ve direnişçiler adına konuşmalar yapılarak ilk gün çalışmaları tamamlandı. Yarın yapılacak seçimlerle Genel Kurul çalışmalarını tamamlayacak.

Fotoğraflar ve Haber: Nasuh Bektaş

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları