loading
close
SON DAKİKALAR

Hava-İş: Grev Bu Kararlılıkla Sürdükçe Kazanan Biz Olacağız

Hava-İş: Grev Bu Kararlılıkla Sürdükçe Kazanan Biz Olacağız
Tarih: 21.05.2013 - 14:25
Kategori: Sendika

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu, THY Yönetimi grevi kırmak için yolcuların uçuş emniyetini ortadan kaldıran ihlal ve kuralsızlıklara devam ediyor...

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu, 15 Mayıs'ta THY'de başlattıklarını grevin 6 Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu, 15 Mayıs'ta THY'de başlattıklarını grevin 6. gününde olduğunu belirterek, "THY Yönetimi grevi kırmak için yolcuların uçuş emniyetini ortadan kaldıran ihlal ve kuralsızlıklara devam ediyor. Ancak biliyor ki bu grev bu kararlıkla sürdükçe kazanan biz olacağız" dedi.

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, 15 Mayıs'ta başlayan THY A.O'daki grevin 6. gününde olduğunu belirterek, "Daha grevin başlangıç saatlerinde olağanüstü güvenlik tedbirleri ile işçiler üzerinde greve katılmamalarını sağlamak için tehdit ve baskılar oluşturulmuştur.

İşyerlerinin içi dahil biber gazı cop ve gaz maskesi kuşanmış çevik kuvvet güçleri greve katılmak isteyen üyelerimizin dışarı çıkmasını ve grevi başlatmak için görevli grev nöbetçilerimizi işyerlerin içine girmesini engellemişlerdir" dedi.

Grev için büyük öneme sahip ve 8 bine yakın kabin memuru ve pilot sendika üyesinin bulunduğu Dış Hatlar girişinin polisçe tamamen "işgal edildiğini" söyleyen Sendika, "Grev yasağına karşı çıktıkları için işten çıkarılan 305 işçimizin 353 gündür direniş etkinliği yaptığı bölüm zor kullanılarak dağıtılmış greve katılımı destek vermek için gelen üyelerimiz güç kullanılarak bu bölgeden çıkarılmıştır. THY Genel Müdürlüğü önüne grev çadırı kurulmasını bile hala izin verilmemektedir" dedi.

-"THY'DE YASALARIN ÇİĞNENMESİNE İZİN VERMEYİN"-

Sendika, ayrıca uçuşların minimum kabin ekipleri sayısı altında yapıldığı sertifikalarına uygun uçuşlar planlanmadığı; THY A.O'nun Ortaklık el kitabı ve normatif hükümleri geçerli toplu iş sözleşme hükümlerince belirlenmiş uçuş görev süre ve dinlenme sürerli ile uygulama esaslarının ihlal edildiği;

Eğitimlerini yeni tamamlamış 2 iç hat, 2 dış hat alıştırma uçuşunu tamamlamamış part time kabin ekiplerini uçuş görevine verdiği ve greve çıkan işçilerin uçuş programlarını başka işçileri görevlendirerek yasaya aykırı biçimde gördürdüğü yönünde denetim yapılamaması başvurularına da hala yanıt verilmediğini belirtti.

Grevin olağanüstü tedbirlerle amacına uygun yürümemesi için devletin resmi makamlarınca da işverenin lehine tutumlarla başarısızlığa uğratılmaya çalışıldığını belirten Sendika, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde Anayasa ve 6356 sayılı yasa ile güvence altına alınmış grev hakkının bu denli engellemeye tabi tutulduğu bir grev herhalde yaşanmamıştır.

THY'nin onurlu grevcileri her türlü baskı ve engelleye karşı insanlık onuru ve sendikal haklar için grevlerini sürdürüyor.

THY Yönetimi grevi kırmak için yolcuların uçuş emniyetini ortadan kaldıran ihlal ve kuralsızlıklara devam ediyor.

Ancak biliyor ki bu grev bu kararlılıkla sürdükçe kazanan biz olacağız.

Devletin tarafsız olması gereken kuruluşlarını, bağımsız yargımızı göreve davet ediyoruz.

Yarın oluşabilecek bir kaza kırımda sadece THY yönetimi değil sizlerde bunun sorumluluğu altında olacaksınız. THY'de yasaların çiğnenmesine izin vermeyin."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları