loading
close
SON DAKİKALAR

Hava-İş, İŞKUR’a yürüdü ‘yasaları uygula’ dedi

Hava-İş, İŞKUR’a yürüdü ‘yasaları uygula’ dedi
Tarih: 21.05.2013 - 12:39
Kategori: Sendika

Hava-İş, dün (20 Mayıs) THY grevinde işveren tarafından yapılan usulsüzlüklerle ilgili İŞKUR’a yürüdü ve İŞKUR’u yasaları uygulamaya çağırdı...

THY A.O’da grevin 6. gününde olan Hava-iş Sendikası İstanbul Bölge Çalışma Müdürlüğü İŞKUR önünde bir basın açıklaması yaptı. Dün (20 Mayıs) Fındıklı’da bir araya gelen THY işçileri “İŞKUR uyuma yasaları uygula”, “Yaşasın THY grevimiz”, “Yandaş İŞKUR istemiyoruz” sloganları ile İŞKUR önüne yürüdü.

Hava-İş adına basın açıklamasını yapan Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın, 15 Mayıs’ta işçilerin grevin katılmamaları için olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi. Oluşturulan baskı ve tehdit ortamının işyerlerinin içine kadar sokulduğunu, grev gözcülerinin içeriye girişlerinin engellendiğini belirten Sayın şunları söyledi:

“Grev için büyük öneme sahip ve 8 bine yakın üyemizin bulunduğu Dış Hatlar girişi, polislerce işgal edilmiştir. Grev yasağına karşı çıktıkları için işten çıkarılan 305 işçimizin direniş etkinliği yaptığı bu bölüm zor kullanılarak dağıtılmıştır ve greve destek vermek için gelen üyelerimiz güç kullanılarak bu bölgeden uzaklaştırılmıştır.”

Sayın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevli Makamına, Bakırköy İş ve İstanbul İş Mahkemelerine 15 Mayıs 2013 tarihinde yapılan tüm grev kırıcılığı tespit ve önleme taleplerine rağmen henüz hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Grevin başlamasıyla birlikte THY’nin uçuşları minimum kabin ekibi sayısından az sayıda elemanla ya da eğitimlerini henüz tamamlamamış elemanlarla uçuşları gerçekleştirdiğini ve bu durumun uçuş güvenliğini riske attığını ifade eden Sayın, konuyla ilgili denetleme yapılmasına dair başvurulara da yanıt alamadıklarını söyledi.

Sendika.Org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları