loading
close
SON DAKİKALAR

Hava İş üyeleri Beşiktaş Meydanı'ndaydı

Hava İş üyeleri Beşiktaş Meydanı'ndaydı
Tarih: 01.12.2012 - 18:54
Kategori: Sendika

187 günüdür THY Dış Hatlar bölümünde eylemlerini sürdüren Hava iş üyesi işçiler bugün Beşiktaş’ta bir araya geldi...

187 günüdür THY Dış Hatlar bölümünde eylemlerini sürdüren Hava iş üyesi işçiler bugün Beşiktaş’ta bir araya gelerek İşten çıkarılan 305 işçinin geri alınmasını talebini yineledi.

Her hafta cumartesi günü İstanbul'un çeşitli meydanlarında eylem yapan Hava İş Sendikası üyesi işçiler bu haftaki eylemlerini Beşiktaşta yaptı.

işten atılmasının 187. gününde işçiler grev yasağına karşı bir günlük grev yaptı.

Beşiktaş Meydanında bir araya gelen Hava İş üyesi THY işçileri ilk gündemlerinin maddesi “305 işçiye yapılan haksızlığa son verilmesi ve işe iadelerinin sağlanması''

İşçilere Deri İş Sendikası ve üyesi işçiler, Tümtis Yönetiminden sendikacılar, Tek Gıda İş Sendikası temsilcileri, Devrimci İşçi Komiteleri ve birçok siyasi parti temsilcisi eyleme destek verdi.

Basın Açıklamasını okuyan THY işçisi Ferhan Ajlani; Türk İş yönetimini eleştirerek bugünkü Türk İş Başkanının o konuma gelmesinin nedenin AKP hükümetine bağlayarak, geldiği günden veri kendisine biçilen rolü oynadığını söyledi.  

Ajlani; Havacılık sektörüne getirdikleri yasak hükümetin başını, çok ama çok ağrıttı. Çok büyük bir uluslar arası baskı ile karşı karşıya kaldılar ve geri adım attılar. Ama anlaşılan o ki, hiç ders almamışlar. Belki de, “Hava İş böyle bir direniş gösterdi ama diğer sektörde sendikalar aynı şeyi yapmaz,” diye düşünüyorlardır. Bu düşüncenin yanış olduğunu kanıtlamak sendikaların boyun borcudur.” dedi.

Bir saat süren eylem boyunca sık sık, “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “İş Ekmek Yoksa Barış’ta Yok”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı.

Eylem Hava İş sendikası Atilla Ayçil ve Deri İş Başkanı Musa Selvi’nin kısa konuşmalarından sonra işçiler şarkı, türkü, halay çekerek eylemi sonlandırdı.



 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları