loading
close
SON DAKİKALAR

Hayalet Gemi Batırıldı!

Hayalet Gemi Batırıldı!
Tarih: 06.04.2012 - 17:38
Kategori: Dünya

Japonya'da yaşanan tsunaminin ardından Alaska açıklarına sürüklenen bir Japon gemisi,batırıldı...

Bir yıldır doğuya doğru sürüklenen Ryou-Un Maru adlı 'hayalet gemi'nin diğer deniz araçları bakımından tehlike oluşturduğu için batırıldığı açıklandı.

İlgili KonularUzak Doğu-Okyanusya, Amerika Birleşik Devletleri, Çevre / İklim7500 litre petrol yükü olan gemi, geçen ay Alaska kıyılarında tespit edilmiş ve kıyıya 200 mil yaklaştığında batırma hazırlıkları başlamıştı.

Kanada'dan bir balıkçı gemisi Maru'yu kıyıya çekip enkazından yararlanma hakkı talep etmiş, ancak 61 metre uzunluğundaki gemiyi çekmek mümkün olmamıştı. 

Gemi top atışıyla batırıldıBunun üzerine saatte bir km. hızla ilerleyen hayalet gemi, Amerikan Sahil Güvenlik'e ait bir filikadan top atışına tutularak batırıldı.

Alaska Senatörü Mark Begich, Japonya'nın Hokkaido adasına kayıtlı olan geminin sahibinin belirlendiğini, ancak bu kişinin gemiyi istemediğini bildirdi.

Japonya'da 11 Mart 2011'de gerçekleşen 9 büyüklüğündeki depremin ardından gelen tsunami, çok büyük can ve mal kaybına neden olmuştu. Deprem ve tsunami, Fukuşima nükleer santralinde de geniş tahribata yol açarak, 1986'daki Çernobil faciasından bu yanaki en büyük nükleer felakete neden olmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları