loading
close
SON DAKİKALAR

Hayatımdan 26 ay çalındı

Hayatımdan 26 ay çalındı
Tarih: 08.03.2014 - 11:36
Kategori: Siyaset

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 26 aylık tutukluluğun ardından dün tahliye edildi. Başbuğ, ''Adalet için mücadele edeceğim'' dedi...

Ergenekon davasında mahkemenin yaptığı suç duyurusu üzerine 6 Ocak 2012'de tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ tahliye edildi. Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’in, Anayasa Mahkemesi’nin müvekkili hakkında verdiği ihlal kararı üzerine yaptığı tahliye başvurusu, İstanbul Nöbetçi 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün incelendi ve tahliyesine karar verildi. Böylece, Türkiye’nin 26’ncı Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Silivri Cezaevi'nde geçirdiği 26 ayın ardından tahliye edildi.
Cezaevi çıkışında kalabalık bir grup tarafından karşılanan Başbuğ, tutukluluk süresine dikkat çekerek, “Bizi 26 ay nefret ve intikam duygularıyla hareket edenler burada tuttu. Benim 26 ay hayatımdan çaldılar. Benim 26 ay hürriyetimden yoksun bıraktılar” dedi. Cezaevindeki hasta tutukluları tahliye etmeyen hakimler için “Bu hakimlerde vicdan yok. Be adamlar siz de Allah korkusu da mı yok” diyen Başbuğ’un konuşmasında şu başlıklar öne çıktı.
BIRAKILMAM BİR BAŞLANGIÇ: Bugün benim serbest bırakılmam bir başlangıçtır. Bütün kalbimle inanıyorum ki tüm tutuklu arkadaşlarım hürriyetlerine kavuşacaklar. Bu gerçekleşmez ise bugün benim serbest kalmam, hürriyetimi kazanmamın hiçbir önemi ve anlamı olmaz. Çünkü ben ne kadar suçsuz isem, bugün geride bıraktığım Tuncer Kılınç Paşa, Hurşit Tolon Paşa, Bilgin Balanlı Paşa, Hasan Iğsız Paşa, diğer tarafta Tuncay Özkan’lar ve Doğu Perinçek’ler de suçsuzdur.
KİMSE DURDURAMAZ: Zindanlarda kumpaslarla tutsak tutulanlar hürriyetlerine kavuşacaklardır. Bunu kimse durduramaz.
İNTİKAM DUYGUM YOK: Samimiyetimle söylüyorum ki içimde nefret ve intikam duyguları taşımıyorum.
TEK İSTEĞİMİZ ADALET: Bizim tek bir isteğimiz var, adalet. Adaletin gerçekleşmesi için dışarıda da mücadeleye devam edeceğim.
BU PROJEYİ KİMLER PLANLAYIP UYGULADI?: Adalet deyince ne demek istiyorum. Ümraniye’de bulunan bir kaç el bombasından hareketle sanal bir Ergenekon terör örgütü yaratma projesini kimler planlayıp uygulamıştır? Eğer Türkiye Cumhuriyeti tekrar bir hukuk devleti olmak istiyorsa bu sorunun cevabı bulunmalıdır. Ve bu projeyi yapanlar adil yargılamayla mahkeme karşısına çıkmalıdır. Danıştay cinayetini sanal Ergenekon örgütüyle birleştirmek projesi kimlere aittir? Teğmen Mehmet Ali’ye kumpas kuranlar cezalandırılmalıdır.
AVCI’YA YAPILAN İNSAFSIZLIK: Hanefi Avcı daha ne kadar içeride tutulacaktır. İnsafsızlıktır ayıptır. Bunu kimler istiyor, yeter artık.
BU KADAR MI TESADÜF OLUR: Sınıf arkadaşım Hurşit Tolon Paşa’yı bir gizli tanığın ifadesine dayandırılarak menfur Zirve Cinayeti’yle ilişkilendirmeyi planlayan, uygulayan kimdir. Ne garip bir tesadüftür ki bu gizli tanık da aynen Tuncay Güney’e benzemektedir. Bu gizli tanık kimdir, silahlı kuvvetlerden atılmış biridir. Bu da hıristiyan olup papaz olur. Bu kadar mı tesadüf olur. Kimler oynamaktadır bu oyunu.
ÖYM’LER ÇUKURA GÖMÜLDÜ: Çıkarılan kanunla ÖYM’ler (Özel Yetkili Mahkemeler) çukura gömüldü. ÖYM’lerin bu çukura gömülmesi demokrasi yolunda katkı olmuştur.
AYM AYAKTA KALDI: Yargı alanında ayakta kalan bir tek kurum vardır, Anayasa Mahkemesi.
Erdoğan’dan ‘geçmiş olsun’ telefonu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İlker Başbuğ’a ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde bulunduğu sırada İlker Başbuğ’u telefonla arayarak, ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın, Başbuğ’a, tahliyeden dolayı memnuniyetini dile getirdiği öğrenildi.
‘Davanın savcısıyım’ diyen utanacak mı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun Başbuğ’un tahliyesiyle ilgili yorumu, “Arkadaşlarım mutlu bir haber verdiler. İlker Başbuğ’un serbest bırakıldığını söylediler. Ben merak ediyorum, ‘ben o davanın savcısıyım’ diyen bu başçalan acaba utanacak mı” oldu.
KİMLER TAHLİYE OLABİLİR

Oktay Yıldırım: 6 yıl 9 aydır tutuklu. Mehmet Demirtaş: 6 yıl 9 aydır tutuklu. Muzaffer Tekin: 6 yıl 9 aydır tutuklu. Fikret Emek: 6 yıl 9 aydır tutuklu. Ergün Poyraz: 6 yıl 8 aydır tutuklu. İsmail Yıldız: 6 yıl 7 aydır tutuklu. Veli Küçük: 6 yıl 2 aydır tutuklu. Mehmet Fikri Karadağ: 6 yıl 2 aydır tutuklu. Kemal Kerinçsiz: 6 yıl 2 aydır tutuklu. Sevgi Erenerol: 6 yıl 2 aydır tutuklu. Zekeriya Öztürk: 6 yıl 2 aydır tutuklu. Doğu Perinçek: 6 yıldır tutuklu. Hikmet Çiçek: 6 yıldır tutuklu. Hasan Atilla Uğur: 5 yıl 8 aydır tutuklu. Durmuş Ali Özoğlu: 5 yıl 8 aydır tutuklu. Tuncay Özkan: 5 yıl 6 aydır tutuklu. Ataman Yıldırım: 5 yıl 2 aydır tutuklu. Levent Göktaş: 5 yıl 2 aydır tutuklu. İbrahim Şahin: 5 yıl 2 aydır tutuklu.Mustafa Dönmez: 5 yıl 2 aydır tutuklu. Levent Ersöz: 5 yıl 2 aydır tutuklu. Kemal Aydın: 5 yıldır tutuklu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları