loading
close
SON DAKİKALAR

Hayri İnönü: 'AKP'den teklif aldım'

Hayri İnönü: 'AKP'den teklif aldım'
Tarih: 03.11.2014 - 09:13
Kategori: Söyleşi

CHP'den Şişli Belediye Başkanı seçilen ve Mustafa Sarıgül'ün bıraktığı koltuğa oturan Hayri İnönü AKP'den teklif aldığını söyledi.

CHP'den Şişli Belediye Başkanı seçilen ve Mustafa Sarıgül'ün bıraktığı koltuğa oturan Hayri İnönü AKP'den teklif aldığını söyledi.

Radyospor'da yayınlanan Loca isimli programın bu haftaki konuğu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü oldu. Emir Ekşioğlu ve Özge Şen'in sorularını yanıtlayan İnönü, siyasetten özel hayatına kadar bir çok şeyi anlattı. İşte programın satırbaşları;

Siyasete alıştım

Ben özel sektörde emekli olduktan sonra bu göreve geldim. Özel sektördeki iş hayatı rutin ama siyasette her gün değişikliklerle karşılaşıyorsunuz. Siyaset çok değişik ve hareketli bir hayat ama
alıştım. Çok nadir olumsuz tepkiyle karşılaştım. Yüz kişiden bir­iki kişi olumsuz tepki gösteriyor. Bu da benim şahsımla alakalı değil zaten CHP ile ilgili tepkiler.

AKP'den teklif almıştım

AKP'den teklif aldığını da söyleyen Hayri İnönü, "Kuruluş safhasında bir arkadaşım bana geldi. Bu teklifi bir reklam olarak değil de jest ve onur olarak gördüm. Fakat görüşlerimiz uymadığı için olmadı. Ben her görüşe aynı mesafede olan biriyim. Herkesi dinler, konuşurum. Aşırı uçlarla bile rahatça konuşabilirim ama karşılık da beklerim."

Hayri İnönü: 'AKP'den teklif aldım'

İsmet Paşa bizim evde kalırdı

Maçka'da doğdum, evlenene kadar da Maçka'da oturdum. Maçka Parkı'nın önünde, köşede pembe duvarlı bir ev. İsmet Paşa o evi kendi için yaptırmış fakat annemle babam yaşadı orada. Ayrı şehirlerde yaşıyorduk tabii ama İstanbul'a gelince bizde kalıyordu dedem. Hareketli bir evdi tabii. Çoğu toplantı o evde yapılırdı. Şöyle bir anım var annem anlatırdı; bir gün dönemin Almanya Başbakanı Konrad Adenauer bizim eve gelmişti ben de köpeğimle ortalarından girivermiştim. Annem de utanmış, rahatsız olmuştu.

Mustafa Sarıgül çok iyi yetişmiş bir siyasetçi

Mustafa Sarıgül son derece çalışkan bir insan. Halkla iç içe çalışmayı seven biri. Benim bu konuda biraz eksiğim var. Sarıgül çok iyi bir parti mektebinden mezun olmuş, politikayı çok iyi biliyor, ben yeni bir siyasetçiyim Sarıgül 40 senedir siyesetin içinde. Sayın Sarıgül'ü taklit etmek istemiyorum ama onun yaptıklarına bir şeyler eklemek istiyorum.

Şişli'de sosyal yönlere ağırlık vermeye çalışıyoruz

Haftada üç gün ingilizce kursları açtık, bazılarına sertifika da verdik. 120 öğrenci katıldı ki yazın çocukları kurslara, okullara göndermek kolay iş değildir. Bu kurslara devam edeceğiz aynı zamanda etüt sınıfları açıyoruz. Yetişkinlere hukuk okur yazarlığı diye bir program başlattık. İnsanların hak ve hukukunu öğreten bir program. Mahalle evlerimizde hanımlarımıza yönelik el işi, resim gibi çalışmalar devam ediyor. Kreşlerimiz var bunu gün geçtikçe arttırıyoruz.

Önemli projelerimiz var

Uzun süreli projelerimiz var. Örneğin; Halaskargazi Caddesi'ni eski kimliğine dönüştürmeye çalışıyoruz. Eskiden bu caddede birçok sinema ve kültür merkezleri vardı. Bu caddeyi dünyanın en önemli kültür­sanat yerlerinden biri yapmayı hedefliyoruz.

Fikirlere saygı duymuyoruz

Herkes kendi fikrini karşıdakine dayatmaya çalışıyor. Ben buna karşıyım. Demokrasilerde herkes özgürce fikrini söyler, inanır yahut inanmaz. Ülkemizde bu ara böyle bir durum yok maalesef. Karşılıklı fikirlere saygı duymuyoruz ve bu benim için sıkıntı. Karamsar bir insan değilim her zaman tünelin ucundaki ışığı görürüm o yüzden ülkemizin geleceği konusunda umutsuz değilim.

Hep kız çocuk istemiştim

Üç oğlumla da arkadaş gibiyim. Biz iki erkek kardeşiz, kardeşim daha önce evlendi ve iki oğlu var. Bizim ailede hiç kız yok, oğullarım evlenince gelinlerimi kızım gibi göreceğim artık.


Ben Fenerbahçeli'yim, eşim Galatasaray'lı

Ben Fenerbahçeli'yim babamdan dolayı o da Fenerbahçeli'ydi. Eşim, en küçük ve en büyük oğlum da Galatasaraylı. Ortancası da benim gibi Fenerbahçeli. Yani karışık bir aileyiz ama şunu söylemeliyim; karımın futbola merakı benden kat kat daha fazladır. Bu hafta da Beşiktaş maçımız var 2­1 kazanacağımızı düşünüyorum.

Spor ve sinema olmazsa olmazım

12­13 senedir düzenli bir şekilde spor yapıyorum. Haftada üç kez spora gidiyorum, hafta sonları bir saat kadar da yürüyorum, salonda da ağırlık kaldırıyorum. Yazları da yüzüyorum. Spor dışında ise film izlemeyi çok seviyorum. Fransız sinemasını çok severdim hala da öyle. Baba filmlerini ezbere biliyorum, Guguk Kuşu'nu da çok severim.

Sanattan anlarım ama icra edemem

Küçük bir resim koleksiyonum var. Resimden anlarım ama çizemem. Hiç sanatla alakam yok, ne şarkı söylerim ne de resim yaparım. O konuda ailece son derece beceriksiziz. Oyunculuk yahut sanatla ilgili hiç yeteneğim yok. Küçükken doktor olmak istiyordum ama çok uzun bir eğitim gerektirdiği için vazgeçtim. Zamanı geri sarsak doktor olurdum kesinlikle.

Hemen hemen 15 tane dövmem var

İlk dövmemi Amerika'da yaptırdım. Aslında oğlum yaptıracaktı ama yaşı küçük olduğu için yapmamışlardı. O zaman bana yapın dedim ve öyle başladım. Karım da epey kızmıştı ilk dövmemi görünce. Hiç pişman da değilim dövme çok farklı bir tutku gerçekten.

Uzakdoğu kültürünü çok seviyorum

Japonlarla çalıştım ve Japonları çok seviyorum. Disiplinlerine hayranım. Ben zaten Alman Lisesi'nden mezun oldum ve Almanya'da okudum o yüzden sisteme uymak gerektiğine inanırım Japonlar da öyle. Çin olsun Japonya olsun uzakdoğu mutfağını da çok severim. Uzakdoğu insanları çok çalışkan ve bu çok hoşuma gidiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları