loading
close
SON DAKİKALAR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Özgür, eşit ve demokratik bir yaşamın yollarını açmak için mücadele verdik, işte o yolun adı üçüncü yoldur, Yeşil Sol'dur

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Özgür, eşit ve demokratik bir yaşamın yollarını açmak için mücadele verdik, işte o yolun adı üçüncü yoldur, Yeşil Sol'dur
Tarih: 04.04.2023 - 12:20
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yeşil Sol Parti'nin çok güçlü geleceğini ve Türkiye'nin umudu olacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Özgür, eşit ve demokratik bir yaşamın yollarını açmak için mücadele verdik, işte o yolun adı üçüncü yoldur, Yeşil Sol'dur." dedi.

Yeşil Sol Parti'nin değişim yolu olduğunu ve bu yolu büyük kazanımlarla buluşturacaklarını kaydeden Buldan, 30 Mart'ta, Yeşil Sol Parti'nin seçim bildirgesini, düzenledikleri toplantı ile kamuoyuna açıkladıklarını anımsattı.

Kendisini demokratik bir gelecekte görmek isteyen herkesin seçim beyannamelerine bakması gerektiğini belirten Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beyannamelerimiz, ülkenin demokratik geleceğinin hep birlikte omuz omuza inşa edilmesinin yollarını açan güçlü bir programdır, yarınlara olan güçlü sözümüzdür. Beyannamemiz, ayrımcılığa uğrayan, dışlanan, yok sayılan, talepleri görmezden gelinen her inanç ve kimliğin, yaşam tarzının, bütün mazlumların özgür ve eşit yaşam teminatıdır. Demokrasiye, barışa, özgürlüklere hasret bu topraklarda, halklarımızın özlemlerini bir bir gerçekleştirmek için geliyoruz."

Emek sömürüsü, kölelik düzeni, yoksulluk, açlık ve sefaletin, Türkiye'nin kaderi olmadığını dile getiren Buldan, "Acıdan, gözyaşından ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen politikalar, bu ülkenin kaderi asla değildir." ifadesini kullandı.

"Vatandaşlarımız, AK Parti-MHP iktidarına muhtaç değil" diyen Buldan, "Özgür, eşit ve demokratik bir yaşamın yollarını açmak için mücadele verdik, işte o yolun adı üçüncü yoldur, Yeşil Sol'dur." değerlendirmesinde bulundu.

Buldan, 14 Mayıs seçimlerinin, kritik ve tarihi bir seçim olduğunu vurgulayarak, "Büyük bir şevkle, heyecanla, ruhla, son zamanların en büyük seçim kampanyasını yürüteceğiz. Tüm baskı ve engellemelere rağmen meydanları asla iktidar faşizmine bırakmayacağız. Seçim meydanlarında da halkımızın en güçlü sesi olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz parlamentoda en az 100 vekil sayısına ulaşmak." diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları