loading
close
SON DAKİKALAR

HDP’den gözaltılara karşı alkışlı protesto

HDP’den gözaltılara karşı alkışlı protesto
Tarih: 28.09.2020 - 17:29
Kategori: Siyaset

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, milletvekilleri ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Saruhan  Oluç, “Öncelikle bunu kınıyoruz. Bu hukuksuzluğu protesto ediyoruz. Bu operasyon kesinlikle hukuki bir operasyon değildir, kesinlikle siyasi bir operasyondur, siyasi bir karar alınmıştır. Bu siyasi kararla arkadaşlarımız gözaltında tutulmaktadırlar” dedi.

Oluç, şu anda 20 arkadaşlarının gözaltında olduğunu hatırlatarak, “Bugün itibarıyla savcılığa çıkarıldılar ve 4 gün daha gözaltı süresi uzatıldı ve emniyete geri götürüldüler. Kobani protestoları, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde oldu. 2015 yılında bununla ilgili o dönemin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine bir soruşturma açıldı. Şu anda gözaltında bulunan bütün MYK üyesi arkadaşlarımız 2015 yılında o soruşturma nedeniyle ifadelerini verdiler çeşitli illerde. 2015 yılından bugün kadar 5 yıl boyunca yedekte tutulan bu dava, bu soruşturma şimdi yeniden gündeme getirildi. Bugün gözaltına tutulan MYK üyelerimiz aslında 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimleri yürütücüleridir. 7 Haziran 2015’te bu toplum deli gömleğini attı ve AKP’nin seçim yoluyla tek başına hükümet kuramacağını gördü. O günün intikamı bugün alınıyor” diye konuştu.

 

Basın açıklamasından sonra HDP milletvekilleri, TBMM bahçesinde alkışlarla yürüyerek protestoda bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları