loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Sancar'dan 'askıda ekmek' tepkisi: Dayanışma yoksulların asaletidir, muktedirler anlayamaz

HDP'li Sancar'dan 'askıda ekmek' tepkisi: Dayanışma yoksulların asaletidir, muktedirler anlayamaz
Tarih: 27.10.2020 - 13:22
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Mithhat Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün yine bir operasyonla uyandık. Sadece son 1 ay için yüzlerce partili arkadaşımız gözaltına alındı. Gözaltılar var, sayılarını şuan net olarak bilmiyoruz ancak bunun yeni bir durum olmadığını da biliyoruz. İktidarın sistematik, tutarlı davrandığı tek konu HDP’ye baskısıdır.

Ne yapacaklarını şaşırdılar. Alo AKP hattı kurmuşlar. Şırnak ve ilçelerinde kendilerini İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan bir birim olarak tanıtan kişiler aralarında HDP’li meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi telefonla arıyorlar, HDP’li olduğunuz için pişmanlık yasasından yararlanmak ister misiniz? diye sorular soruyorlar. Saçmalık. Cizre’de iki binden fazla aile aranıp neden HDP’ye gidiyorsunuz diye soruyorsunuz. Cizreli elbette HDP’ye gelecek. HDP, Cizreli’nin evidir.

Bu zalim iktidar iddia edildiği kadar güçlü değildir. Asıl olan bizim ortak mücadeleyi örgütleyebilme becerimizdir. Eğer bunu başarabilirsek bu iktidarın ne kadar zayıf olduğunu görecek, daha fazla güç biriktireceğiz. Faşist baskıları durdurmanın ne kadar kolay olduğunu göreceğiz.

Önümüzde bir bütçe var bu bütçe savaşa yandaşa, ve saraya bütçedir. Ülkenin kaynaklarını savaşa aktararak yoksullaşmayı derinleştiren bütçedir. İktidarın ömrünü uzatmak için yandaşı besleyen bütçedir. Yandaşı besledikçe yoksulun ekmeğini çalan bütçedir. Ekmeğini çalan bunu da başka türlü yalanlarla yürütmeye çalışan iktidarın sefaletini, saldırganlığı gösteren bütçedir. Çay fırlatarak askıya ekmek asarak bu ayıplarının, bu günahlarının sütünü örtemezler. Halkı kandıramazlar. Askıda ekmek, yoksulların ezilenlerin kendi aralarında geliştirdikleri bir dayanışma yöntemiydi. Dayanışma yukarıdan dayatmayla olmaz, aşağıdan gönül birliğiyle olur. Dayanışma yoksulların ezilenlerin asaletidir, zerafetidir. Bunu muktedirler anlayamazlar, bununla oynamasınlar. Halk bunun farkındadır. Sefalet değil adalet istiyoruz. İnayet değil sosyal hak istiyoruz. Bunun için de bütün yoksulların birlikte mücadelesini istiyoruz.

Askıda ekmek, yoksulların ezilenlerin kendi aralarında geliştirdikleri bir dayanışma yöntemiydi. Dayanışma yukarıdan dayatmayla olmaz, aşağıdan gönül birliğiyle olur. Dayanışma yoksulların ezilenlerin asaletidir, zerafetidir. Bunu muktedirler anlayamazlar, bununla oynamasınlar. Halk bunun farkındadır. Sefalet değil adalet istiyoruz. İnayet değil sosyal hak istiyoruz. Bunun için de bütün yoksulların birlikte mücadelesini istiyoruz.

Bir dinin saldırgan politikalara alet edilmesine izin vermeyiz. Samuel Paty’nin vahşice öldürülmesini kınamayanlara da, bunu fırsat bilip inanca saldıran Fransa hükûmetini de kınıyoruz.

Fransız hükûmetine en net tavrımızı sergiliyor her iki tutumu da kınadığımızı belirtiyoruz. İnsanlar, inançlar kimlikler arasındaki eşitliği samimiyetle savunduğunuz zaman en güçlü barışı birlikte yaşamın en sağlam zeminini ancak bu şekilde kurabilirsiniz. HDP de bu yolda kararlılıkla yürüyen bir partidir.

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları