CHP'li Sezgin Tanrıkulu, yoksullukla mücadele haberlerinin, her şeyin o kadar da yolunda gitmediğini gösterdiğini öne sürdü...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgim Tanrıkulu’nun konuyla ilgili olarak Başbakan Recep
Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;
"Yurdun dört bir yanından gelen yoksullukla mücadele
haberleri övündüğünüz Türkiye tablosunu yalanlanmakta ve iddia ettiğiniz gibi her şeyin tıkırında olmadığını kanıtlamaktadır.
İstanbul'a çalışmaya giden ancak, kendileri ile ilgilenmeyen eşinden 1 yıl önce boşanan 5 çocuk annesi, 38 yaşındaki Mukaddes Topal, Gaziantep Perilikaya Mahallesi'nde kiraladığı tek odalı evde oturmaya başladı. Topal, en büyük kızı Neslihan'ın evlenmesi, diğer kızı Elif'in de "Ben artık bu yaşama dayanamıyorum" diyerek babasının yanına gitmesiyle, okul çağındaki 3 çocuğuyla baş başa kaldı.
İnsan onuruna aykırı yaşamları artık aileyi “pes” dedirtecek noktaya getirmiş ve son çare olarak böbreklerini satma durumuna gelmişlerdir. Topal’ın sözleri göz önünde bulundurulduğunda, ailenin feryadı başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere yetkililerce duyulmamakta ve aile mücadelelerinde yalnız bırakılmaktadır.
Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve yakınlarının yardımıyla kendisini ve 3 çocuğunu hayatta tutmaya çalışan çaresiz anne Topal’ın yardım feryatları yurdumuzda milyonlarca yoksul yurttaşımızın yaşadığı utanç tablosunun sadece bir örneğidir.
Bu Bağlamda:
1. 2011 Genel seçim döneminde resmi rakamların üstünde yoksul var sözleriniz hala hafızalarda yerini korumaktadır. Bu övündüğünüz utanç tablosunda net bir yoksul sayısı belirlenmiş midir?
2. Ülkemizde yoksul kişi sayısı kaçtır? Yoksul sayısının İllere göre dağılımı nedir?
3. 2002 yılından itibaren kaç yoksul aileye ne kadar yardım yapılmıştır? Yıllara göre dağılımı nedir?
4. 2002 – 2012 yılları arasında asgari geçim standardının altında yaşayan yurttaş sayılarının yıllara göre dağılımı nedir?
5. 2002 – 2012 yılları arasında yapılan yardımlar yoksul sayısının kaçta kaçına ulaşmıştır?
6. Sağlık hizmetlerinin dahi ücrete tabii tutulduğu günümüz Türkiye’sinde yoksullara maddi yardım yapılması konusunda bir çalışma yapılacak mıdır? Böyle bir çalışma hazırlığınız bulunmakta mıdır?
7. Mukaddes Topal’ın feryatlarını yetkililerin cevapsız bırakmasının gerekçesi nedir?
8. Böbrek satarak hayatta kalmanın umut olduğu Türkiye tablosunda hala övünmekte misiniz?"
Vişne Haber Ajansı