loading
close
SON DAKİKALAR

Her yer Berkin her yer eylem

Her yer Berkin her yer eylem
Tarih: 12.03.2014 - 11:30
Kategori: Gündem

Başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle yaşam savaşını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için dün birçok kentte eylem vardı...

Başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle yaşam savaşını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için dün birçok kentte eylem vardı. Eylemlerde Berkin’in fotoğraflarıyla ekmek yan yanaydı. İlk olarak Ankara Güvenpark’ta oturan bir adam ve önüne koyduğu ekmekle başlayan eylem türü Türkiye ’ye yayıldı. Ankara’da ODTÜ’lülerin protestosuna polis sert şekilde müdahale etti.
İSTANBUL: İstanbul’da Yıldız Teknik, Bahçeşehir ve Galatasaray Üniversitelerinde öğrenciler boykot yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nden yürüyerek Beşiktaş Meydanı’na inen grup ‘YTÜ’de Boykot Var’ yazılı pankart açtı. Beşiktaş’taki Kartal heykelinin önüne karanfiller ve ekmek bırakıldı. Heykel önüne mumlarla Berkin yazan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Bu grubun sessizce dağılmasının ardından Bahçeşehir ve Galatasaray üniversitelerine bağlı öğrenci grupları da Beşiktaş Kartal heykeli önünde toplandı. “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganı atan gruplar olaysız şekilde sessizce dağıldı.
ANKARA: Berkin Elvan’ın ölümü üzerine Ankara’da da protestolar yaşandı. Kızılay’da bir grup oturma eylemi başlatırken, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ile Ankara İletişim Fakültesi’nde bir grup öğrenci dersleri boykot etti, dersler ise iptal edildi. Berkin Elvan için Kızılay’da toplanan kalabalık oturma eylemi başlattı. Sosyal medyada örgütlenen grup Güvenpark’ta önlerine ekmek koyarak oturma eylemi başlattı. Ankara Üniversite Siyasal Bilgiler, Dil Tarih ve Coğrafya ile İletişim Fakültesi’nde öğrenciler dersleri boykot etti.
ODTÜ’de toplanan bir grup öğrenci ise Başbakanlık’a yürümek istedi. Eskişehir yoluna çıkarak yürüyüş başlatan öğrencilere polis müdahale etti. Polis, öğrencilere TOMA ile boyalı su sıktı ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Öğrencilerin bazıları müdahale sırasında ODTÜ yerleşkesine kaçarken, bazıları ise yolu trafiğe kapattı. Polislerin, yakaladıkları öğrencileri coplarla dövdüğü görüldü. Güvenpark’ta bir kadın ‘duran kadın’ eylemi başlattı. Yaklaşık bir saat hareketsiz kalan kadın ardından gözyaşlarını tutamadı. Bu arada çok sayıda vatandaş da alkışlarla protesto gösterisine katılanlara destek verdi.
ANTALYA: Antalya’da bir grup lise öğrencisi dün derslere girmeyerek kent merkezinde, önlerinde bir ekmekle oturma eylemi başlattı.
Oturma eyleminde ekmek ve ‘Ben Berkin Elvan’ yazılı döviz yer aldı.
ESKİŞEHİR: Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik, önünde Berkin Elvan’ın fotoğrafı, üzerinde ekmek ve elinde ‘Ben Berkin Elvan. Uyan Eskişehir. Berkin uyanmadı’ yazılı dövizle tek başına oturma eylemi başlattı. Gürkan Çelik’in yanına bir süre sonra bir kişi daha oturdu. Gürkan Çelik, Berkin Elvan’ın ekmek almak için sokağa çıktığında başından gaz fişeğiyle vurulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sadece Berkin değil, Ali İsmail de uyanmadı. Ethem Sarısülük de Abdullah Cömert de Ahmet Atakan da Medeni Yıldırım da Hasan Ferit de uyanmadı. Başbakan ‘emri ben verdim’ dedi.”
İZMİR: İzmir’deki Karataş Lisesi’nde de Berkin için eylem vardı. Sabahçı öğrencilerin ardından öğle saatinde dersleri başlayan öğrenciler de eylem yaptı. İlk derse girmeyen öğrenciler, ‘Berkin Elvan aramızda’, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ ve ‘Berkin, bize ders veriyor’ sloganlarını attı. Bu sırada öğrenciler siyasi içerikli slogan atmamaları konusunda sık sık birbirlerini uyardı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları