loading
close
SON DAKİKALAR

Hey Tekstil işçilerine barikat

Hey Tekstil işçilerine barikat
Tarih: 22.11.2012 - 19:40
Kategori: Sendika

Hey Tekstil işçilerinin alacaklarını talep etmek için TOBB önünde basın açıklaması yapmak istemesi bir kez daha engellendi...

İSTANBUL- Hiçbir hakları ödenmeden işten atılan Hey Tekstil işçileri, direnişlerinin 287. gününde, bir kez daha patronları Aynur Bektaş'ın üyesi olduğu TOBB önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Kanyon önünde toplanan işçiler, "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarıyla TOBB binası önüne yürümek istedi. Burada çevik kuvvet polisleri tarafından durdurulan işçiler, yürümekte ısrar edince kısa süreli arbede yaşandı.

Daha sonra polis barikatı önünde basın açıklaması yapan işçiler, AKP'ye tepkilerini dile getirdi.

İşçiler adına açıklamayı okuyan Zeynep Gültekin, TOBB önündeki direnişlerinin ilk gününden itibaren polisin fiziki saldırılarına uğradıklarını, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındıklarını, direniş çadırına el konulduğunu söyledi.

"AKP Hükümeti'nin üstün hizmet verdiği Hey Tekstil patronu Aynur Bektaş, işçilerden çaldıklarıyla karına kar kattı, kadın emeğini sömürerek ödül sahibi oldu, banka dolandırarak diğer patronlara örnek oldu" diyen Gültekin, Bektaş'ın işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve üç aylık maaşlarını gasp ederek zenginliğine zenginlik kattığını söyledi.

Gültekin, "Direnişimiz boyunca patronların ve AKP iktidarının gerçek yüzünü böylece gördük. Her fırsatta demokrasiden, haktan, hukuktan söz eden AKP Hükümeti işçilere düşman olan yüzünü gösterdi" diye konuştu.

AKP Hükümeti'ne seslenen Gültekin, "Bizim önümüze barikat kurmak yerine haklarımızı gasp eden Aynur Bektaş'ın bizlerle görüşmesini ve alacaklarımızı ödemesini sağlayın. 287 gündür devam eden haklı ve meşru direnişimiz haklarımızı alıncaya kadar kararlı bir şekilde sürecek" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları