loading
close
SON DAKİKALAR

Hıfzı Topuz ve Recep Yaşar’ın Yakın Dönem Türk Basın Tarihi kitabına ÇGD'den ödül

Hıfzı Topuz ve Recep Yaşar’ın Yakın Dönem Türk Basın Tarihi kitabına ÇGD'den ödül
Tarih: 20.04.2021 - 11:38
Kategori: Medya

Hıfzı Topuz-Recep Yaşar. 'Yakın Dönem Türk Basın Tarihi' kitabına Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü'ne layık görüldü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 2020 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri belirlendi. Hıfzı Topuz ile “Yakın Dönem Türk Basın Tarihi" kitabını beraber yazdığı  Recep Yaşar, bu yıl Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü'nü aldı.

ÇGD'den yapılan açıklamada "Türk Basın Tarihi, her dönemde özel bir konu başlığı olagelmiştir. Toplumsal hak ve sınıf mücadeleleri, düşünce ve ifade özgürlüğünün doğrudan yansıdığı alanların başında yer almasından kaynaklı basına ilişkin tarih yazımı, basının iç ilişkileri ve basın emekçilerinin anlatımıyla sınırlı kalmamaktadır. Özellikle iktidarın basın üzerinde kurduğu baskısıyla toplumu yönlendirme hedefi, basını siyasi ve sosyal gelişmelerin merkezine yerleştirmektedir. Bu durum son yıllarda üst düzeylere ulaşmış; siyasi, ekonomik ve kültürel her türlü gelişmenin yansımalarından biri de basında ortaya çıkmıştır. Ölçeği toplumsal boyutta olan olayların ardından eleştirel gazetecilik yapan basın kuruluşu ve gazetecilere yönelik sistematik baskı uygulandığı tartışmasız bir gerçektir. Bu açıdan Türkiye’de basın tarihine ilişkin bir çalışma yapılması kadar yazan kişinin bu geniş çerçeveyi kuracak bakışa sahip olması da önemlidir. Hıfzı Topuz, Türkiye’de bu bakışa sahip birkaç isimden biridir. Geçmişte basın tarihimize ilişkin kaynak niteliğinde eserler veren Hıfzı Topuz, 90 yaşının tecrübesiyle yine bizlere önemli bir eser kazandırdı. Geçen yıl yayınlanan ‘Yakın Dönem Türk Basın Tarihi’ isimli kitapta, AKP iktidarı döneminde basında yaşanan kritik gelişme ve dönüşümler; dolayısıyla yakın tarihimiz detaylı şekilde anlatılmakta. Türk basın tarihine önemli eserler bırakan Hıfzı Topuz ile son kitabını beraber yazdığı Recep Yaşar, bu yıl İnceleme-Araştırma Ödülü’müzün sahibi oldu. Geçmişte Derneğimizin de yayınlarında emeği olan gazeteci Hıfzı Topuz’a, bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz" denildi. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları