loading
close
SON DAKİKALAR

Hilmioğlu oğluna veda etti

Hilmioğlu oğluna veda etti
Tarih: 16.10.2012 - 17:50
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ergenekon'da tutuklu yargılanan Fatih Hilmioğlu, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunu gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı...

Oğlunun cenazesi için yol dahil 4 gün izinle Ankara'ya gelen Hilmioğlu, gündüzleri evinde taziyeleri kabul ettikten sonra geceyi geçirmek üzere Sincan Cezaevi'ne götürüldü. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Cenaze törenine ambulansta getirilen Hilmioğlu'na sivil kıyafetli jandarmalar eşlik etti.

Taziyeleri kabul ederken bitkin duran Hilmioğlu cenaze namazı öncesi son kez Başkent Üniversitesi öğrencisi oğlunun cübbesinin bulunduğu tabutuna sarılıp öptü.

Ergenekon davası sanıklarından Fatih Hilmioğlu, oğlunun cenazesine katılabilmek için yargılandığı mahkemede, yol hariç iki gün izin alabildi. Mahkeme kararında Hilmioğlu’nun Ankara’daki evinde mi geceleyeceğini yoksa Sincan Cezaevinde mi kalacağını sanığın korumasında görevli Jandarma yetkililerine verdi.

BİZİM İLGİMİZ YOK 

Hilmioğlu’nu Ankara’ya getiren Jandarma görevlileri de kendisini evinde kalmasına izin vermeyerek, Sincan Cezaevine götürdü. Adalet Bakanlığı yetkileleri söz konusu kararla bir ilgilerinin bulunmadığını, Hilmioğlu’nun geceyi cezaevinde geçirmesinde sorumlusunun kolluk kuvveti olduğunu iddia etti.

SİVİL JANDARMALAR EŞLİK ETTİ Hilmioğlu dün sabahlerinde cezaevinde alınarak önce evine getirildi. Ardından jandarmalar eşliğide cenaze namazının kılacağı Kocatepe Camiisine götürüldü. Oldukça yorgun görünen Hilmioğlu, cenaze namazı ve defin işlemleri boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Hilmioğlu, oğlunun cenaze namazını sivil kıyafetli jandarmaların kontrolünde kıldı.

EŞİ DE NAMAZDA SAF TUTTU 

Cenaze namazında Fatih Hilmioğlu’nun eşi Nurhan Hilmioğlu da eşinin yanında en önde saf tuttu. Acılı çift, cenaze mezarlığa nakledilmek üzere cenaze aracına bindirilene kadar birbirlerinin elini hiç bırakmadı. 



Cenaze namazına Hilmioğlu’nun büyük oğlu Armağan ve yakınları ile evlat acısını yakın zamanda yaşayan BDP Milletvekili Sırrı Sakık , CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Kamer Genç, Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce , Emine Ülker Tarhan , bazı CHP’li vekiller, eski bakanlardan Yaşar Okuyan ve Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, Oda Tv davasından gazeteci Müyesser Yıldız, Coşkun Çamur, Nihat Genç, www.istanbulgercegi.com yayın yönetmeni ve yazarı İmambakır Üküş ve çok sayıda toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.



Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Emir Hilmioğlu’nun tabutunun üzerine avukat cübbesi örtüldü. Baba Hilmioğlu gözyaşları içinde oğlunun tabutunu tekrar tekrar öptü.

EŞİNİN ELİNİ HİÇ BIRAKMADI Namazın ardından defin işlemleri için Emir Hilmioğlu’nun cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.

Hilmioğlu buraya sivil araçlı konvoy eşliğinde bir ambulansla getirildi. Akşam kendi evinde eşiyle birlikte kalmasına izin verilmeyen Hilmioğlu burada da eşinin elini hiç bırakmayarak oğlu Emir’i toprağa verdi. Defin işlemleri tamamlandıktan ve yakınların mezar başından uzaklaşmasından sonra kendisini sürekli yakın takipte tutan korumaların da uzaklaşmasıyla Hilmioğlu, eşi ve büyük oğlu ile mezar başında duygusal anlar yaşadı. Hilmioğlu daha sonra aynı ambulansla taziyeleri kabul etmek üzere Birlik Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Mahkemenin iki günlük iznin dolması nedeniyle dün akşam saat 21. 00 uçağıyla Hilmioğlu İstanbul ’a geri döndü.

‘KARARI VEREN YARGICIN ÇOCUĞU VAR MI?’ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , partisinin grup toplantısında Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun bütün emeğini insanların yetişmesine veren bir tıp adamı olduğunu vurguladı. Hilmioğlu’nun oğlunun cenaze töreni için geldiği Ankara’da evinde kalmasına izin verilmemesini eliştiren Kılıçdaroğlu, “Gencecik çocuğu yaşamını yitiriyor, kendisi hapishanede, çocuğunun cenazesine katılacak, ‘sen kaçarsın, tekrar cezaevine götüreceğiz...’ Bu tam anlamıyla vicdansızlık. Elleriyle gencecik çocuğunu toprağa veriyor, kaçacak hali mi var, uyuşturucu baronlarıyla aynı kefeye koyuyorlar. Kararı veren yargıcın vicdanı, çocuğu, insan, evlat sevgisi var mı? İnsanlarda biraz utanma, haya olur. Vicdanı olmayan bir yargıcın, yargıç koltuğuna oturması doğru mudur? Onun için o kararı veren kişi yargıç değil, kinini kusan bir adamdır” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları