loading
close
SON DAKİKALAR

Hindistan’ın Ahmedabad şehri yakınlarında 242 kişi bulunan Air India uçağı doktorlar için hizmet veren bir konaklama merkezine düştü çok sayıda ölü ve yaralı var

Hindistan’ın Ahmedabad şehri yakınlarında 242 kişi bulunan Air India uçağı doktorlar için hizmet veren bir konaklama merkezine düştü çok sayıda ölü ve yaralı var
Tarih: 12.06.2025 - 10:35
Kategori: Dünya

Sondakika, Polis, uçağın yerleşim bölgesine düştüğünü açıkladı. Uçağın düştüğü yerde doktorlar için hizmet veren bir konaklama merkezi olduğu kaydedildi. Polis, "Bölgenin neredeyse yüzde 70'i ile yüzde 80'ini tahliye ettik, geri kalanını da edeceğiz" dedi.

Hindistan'ın Ahmedabad kenti havalimanında uçak kazası meydana geldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya sefer gerçekleştiren Air India uçağında 12'si mürettebat, 242 kişinin bulunduğu açıklandı.

Polis, uçağın yerleşim bölgesine düştüğünü açıkladı. Uçağın düştüğü yerde doktorlar için hizmet veren bir konaklama merkezi olduğu kaydedildi. Polis, "Bölgenin neredeyse yüzde 70'i ile yüzde 80'ini tahliye ettik, geri kalanını da edeceğiz" dedi.

Air India havayolu  şirketi, uçakta 169 Hindistan, 53 İngiliz, 7 Portekiz ve 1 Kanada vatandaşı bulunduğunu duyurdu.

Ahmedabad polis şefi, Air India uçağında kurtulan olmadığını duyurdu. Hindistan uçağının düştüğü yerde de ölü ve yaralılar olduğunu söyledi.

KAZA NASIL YAŞANDI?

Televizyon kanallarının bildirdiğine göre kaza, uçak havalanırken meydana geldi.

Görüntülerde uçağın enkazının yandığı ve havaalanı yakınlarında gökyüzüne yoğun siyah dumanların yükseldiği görüldü.

Ayrıca sedyelerle taşınan ve ambulanslarla götürülen insanların görüntüleri de gösterildi.

AIR INDIA'DAN AÇIKLAMA

Havayolu şirketi Air India, kazayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Ahmedabad-Londra Gatwick seferini yapan AI171 sefer sayılı uçak bir olaya karışmıştır. Şu anda detayları tespit ediyoruz ve daha fazla güncellemeyi en kısa zamanda paylaşacağız" denildi.

KALKIŞTAN SANİYELER ÖNCE SİNYAL KESİLDİ

Flightradar, uçağın modelinin Boeing 787-8 Dreamliner olduğunu açıkladı.

Uçaktan son sinyalin, kalkıştan yalnızca saniyeler önce alındığı belirtildi.

Flightradar, "Air India uçağının sinyali yerel saatle 10.08'de, 625 feet yükseklikteyken kesildi" dedi.

HAVACILIK BAKANI: EN YÜKSEK ALARM DURUMUNDAYIZ

Hindistan Havacılık Bakanı da yaptığı açıklamada, "En yüksek alarm durumundayız, kurtarma ekipleri sevk edildi" dedi.

Bakan, kaza nedeniyle "şok içinde olduğunu" ve "yıkıldığını" ifade etti.

Havalimanında tüm uçuşlar durduruldu.

LONDRA HAVALİMANI DOĞRULADI

Londra Gatwick Havalimanı da olayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün Ahmedabad Havalimanı'ndan ayrılırken düşen AI171 sefer sayılı uçağın yerel saatla Londra Gatwick'e iniş yapacağını doğrulayabiliriz" denildi.

İNGİLTERE HÜKÜMETİNDEN İLK AÇIKLAMA

Kazayla ilgili açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, "Hindistan, Ahmedabad'daki yıkıcı uçak kazasıyla ilgili haberler nedeniyle derinden üzgünüz" dedi.

Bakan Lammy, "İngiltere, acil şekilde gerçekleri ortaya koymak ve destek sağlamak için Hindistan'daki yerel yetkililerle çalşıyor" diye ekledi.

Başbakan Keir Starmer da kazayı "yıkıcı" olarak nitelendirdi ve "Gelişmelerle ilgili güncellemeleri alıyorum, düşüncelerim yolcular ve aileleriyle" diye konuştu.

KRAL CHARLES'A BİLGİ VERİLDİ

Buckhingam Sarayı Sözcüsü, Kral Charles'ın kazayla ilgili bilgilendirildiğini açıkladı.

Charles'ın korkunç kaza nedeniyle çaresizce şok olduğu belirtildi.

HİNDİSTAN BAŞBAKANI: YÜREĞİMİZ PARÇALANDI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, "Ahmedabad'da yaşanan trajedi bizi hayrete düşürdü, kelimelerin ötesinde yürek parçaladı" dedi.

Başbakan, kazadan etkilenenlere yardım için çalışan bakanlar ve yetkililerle iletişim halinde olduğunu ifade etti.

Kaynak : istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları