loading
close
SON DAKİKALAR

Hititya'nın çocuk kahramanları

Hititya'nın çocuk kahramanları
Tarih: 25.08.2012 - 13:22
Kategori: Kültür & Sanat

'Hititya: Madalyonun Sırrı', Hitit uygarlığını temel alan bir kurgu dünyasında geçecek...

Alaz, Nehir ve Yaman... Gücünü ateş, su ve rüzgârdan alarak sihirleriyle kötü güçlerle savaşan bu karakterleri pek yakında tanıyacaksınız, çünkü şu sıralar Kapadokya bölgesinde peribacaları arasında fantastik bir çocuk filminin çekimlerine hazırlanılıyor.

“Harry Potter”da olduğu gibi “Türkiye’nin de artık kendine has çocuk kahramanları olacak” söylemiyle yola çıkan film, Hitit uygarlığını temel alan bir kurgu dünyasında geçecek.

Bütçesi 7 milyon dolar olan üç filmlik serinin ilki, “Hititya: Madalyonun Sırrı”nın tanıtımı için Nevşehir’in Göreme beldesinde peribacaları arasında kurulan setine konuk olduk.

İlk filmde Kapadokya bölgesinin yanı sıra İstanbul’un da mekân olarak kullanılacağı serinin devam filminin bir kısmı ise Mısır’da çekilecek.

Hititya adlı fantastik bir dünyada annelerini bulmaya çalışan üç kardeşin maceralarını konu edinen filmin yönetmeniliğini Alman Verena S. Freytag üstleniyor. Filmde, Serra Yılmaz, Gürkan Uygun, Avni Yalçın, Uğurkan Erez, Okan Yalabık, Mete Horozoğlu, Engin Akyürek gibi isimler de yer alacak. Filmin uygulamalı yapımcılığını da “Propaganda”, “Ulak”, “Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin yapımcılığını yapan Cengiz Deveci gerçekleştirecek.

En son İtalya’da TV filmi “Binbir Gece Masalları”nda fantastik bir karakteri canlandıran Serra Yılmaz da Türkiye’nin çocuk filmlerine ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Bu filmde de bilge kadını oynayacak olan Serra Yılmaz, “Bu tip filmlerin devamının gelmesi lazım. Eskiden İstanbul’da hafta sonları çocuk seansları olurdu. Türkiye’de çocuk tiyatrolarına ve çocuk sinemalarına çok ihtiyaç var” diyor.

Sette tatlı bir telaş içinde yakaladığımız filmin yönetmeni Verena S. Freytag ise filmde mimari, mekân, kumaş ve aksesuvarlarla Hitit atmosferini göreceğimizi söylüyor. Kendisinin şimdiden Kapadokya bölgesinin büyüsüne kapıldığını, bunun da filme yansıyacağını sözlerine ekliyor.

Filmde yılan-insan karışımı kötü bir karakteri canlandıran Gürkan Uygun da ilk defa fantastik türde bir filmde rol alacağını belirterek “Kapadokya zaten doğal bir film platosu gibi. Bizim hikâyemiz için çok uygun bir yapıya sahip. Burası, animasyonda işimizi oldukça kolaylaştıracak” diyor.

Ülkemizde şubat ayında gösterime girecek film, ayrıca Avrupa’nın pek çok şehrinde de gösterilecek.

Alaz, Nehir ve Yaman...

Türk ve Alman oyuncuları bir araya getiren serinin ilk filminin başrollerinde Almanya’nın Kıvanç Tatlıtuğ’u olarak tanıtılan Bruno Eyron ve “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde ünlenen çocuk oyuncu Emir Berke Zincidi rol alacak.

Filmin yapımcılarından Berkan Zincidi Türkiye’de çocuk filmi ve dizisinin çok az olduğunu ve bu filmin yeni çocuk filmlerine de kapı açacağını vurgulayarak “Türkiye’nin de artık kendine has kahramanları olacak” diyor. Alaz karakterini canlandıran filmin çocuk yıldızı Emir Berke Zincidi ise gerçek hayatta sihir yapabilseydi kötüleri iyileştireceğini söylüyor. Filmin Harry Poter benzetmesine ise “Harry Potter’dan biraz daha güzel. Sinemada nasıl olacağını göreceğiz” diyor.

Bolca efekt ve animasyonun kullanılacağı filmin teknik ekibinde “Yüzüklerin Efendisi” ve “Harry Potter” filminin ekiplerinden kimselerin de olacağı belirtiliyor.     

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları