loading
close
SON DAKİKALAR

Hollanda Türk Gençleri'nden UETD'ye yanıt

Hollanda Türk Gençleri'nden UETD'ye yanıt
Tarih: 21.12.2012 - 14:53
Kategori: Özel Haberler

Hollanda Türk Gençleri'nden UETD'ye yanıt geldi...

Hollanda'nın etkin sivil toplum örgütlerinden Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Türkçe'nin yasak olmasını savunan UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Hollanda şubesine tepki gösterdi.

UETD Hollanda'nın Ankara'dan Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın onayıyla para aldığı öğrenildi.

Ancak bu parala finanse edilen UETD Hollanda; Hollanda Türklerinin haklarının korumak yerine Türkçe yasağını savunması tam anlamıyla şok etkisi yaptı. Ankara daha cevap vermedi. 

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Merkez Yönetim Kurulu toplanarak, Hollanda'daki Türkçe tartışmalarını değerlendirdi ve UETD Amsterdam şubesinin iftiralarına yanıt verdi. HTGF Genel Başkan Yardımcısı
Denizhan Murat Üresin tarafından yapılan açıklamada, Hollanda Türklerinin, Türkiye'deki iç politikayla bölünemeyeceklerini ve Hollanda Türklerinin haklı Türkçe mücadelesine devam edileceğine vurgu yapıldı.

2012 yılının Kasım ayında UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Amsterdam şubesi adına sekreter Ahmet Suat Arı tarafından yazıldığı saptanan bildiride Federasyonumuz kast edilerek büyük bir hınçla hiç gereği yokken seviyesiz suçlamalarda bulunulmuştur. UETD Hollanda adına yazıldığı açık olan ve mensuplarımıza ve kuruluşlarımıza yöneltilen ahlaksız suçlamaların bulunduğu yazıyı yazan UETD Amsterdam şubesinin başkanlığını Veyis Güngör'ün yaptığı açık olup, bilinmektedir ki onun onayı ve izni olmadan UETD adına böyle bir bildirinin yayınlanması düşünülenemez.

Türkiye Cumhuriyeti devletine ödediğimiz vergilerle Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan beslenen UETD'nin böylesine ağır ve haksız ithamlarla dolu bir metni yayınlama hakkının olmadığı açıktır. Veyis Güngör başkanlığında bir oluşumun Hollanda Türk toplumuna yararlı faaliyetler yapma yerine, Türkçe gibi önemli bir olayda hiç ilgisi yokken Türkiye'deki iç politikayı Hollanda'daki Türk toplumunu bölecek şekilde buraya taşıması gözlerden kaçmayan bir gerçektir. Öte yandan başka bir gerçek, Veyis Güngör başkanlığında UETD'nin Hollanda'da Türkçe'ye karşı olduğunu buradan anlamak zor değildir.

Somut mesnetten yoksun suçlamalarla dolu bu yazıyı Hollanda Türklerinin hiçbir sorununa çözümü olmadığı gibi bunun yerine partizan yaklaşımlarla yazıyı yazanların Ankara'dan gelen parayı harcayan saldırgan bir çıkar ortaklığına büründükleri toplumun malumudur. 'Her dönemin adamları' olarak ortaya çıkan ve her dönem Ankara'nın aklını çelmeye mahir olan bu oluşumun sataşma yaklaşımı tehdit edici boyutta olup, saldırgan tutumu endişe ile izlenmektedir.

Ankara'daki hükümeti kandıran ve manipüle etmeyi amaçlayan çirkin ve ahlaksız suçlamalarla Türkiye'deki iç politikayı buraya taşıyarak toplumumuz içinde fesat yaratanların suçlamalarını gerçek sahiplerine iade ediyoruz. Görüleceği gibi Hollanda Türklerinin menfaatlerini koruyarak canı pahasına Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunan yurtsever Türk gençlerini suçlayanların kim olduğu bellidir.

Yukarıda tanımlanan hareketleri sergileyerek Türkiye'mizin güven ve itibarını kötüye kullanan ve Hollanda Türkleri üzerine kendi derebeyliğini kurmaya çalışan UETD adını kullanarak hareket eden Veyis Güngör ve Ahmet Suat Arı gibileri esefle kınıyor, konu ile ilgili Hollanda Türk gençliği ve mağdur olmuş fedakâr mensuplarımız adına özür bekliyoruz.

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu | HTGF Merkez Yönetim Kurulu

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları