loading
close
SON DAKİKALAR

Hollanda'da alkol kullanma yaşı 10'a düştü

Hollanda'da alkol kullanma yaşı 10'a düştü
Tarih: 23.11.2011 - 19:29
Kategori: Sağlık, Yaşam

Alkol kullanma yaşının iyice düştüğü Hollanda'da zehirlenerek hastaneye kaldırılan küçük yaştaki çocukların, genelde ilk içkiye ebeveynlerin yönlendirmesiyle başladıkları belirtildi

Hastaneye kaldırılanlar arasında 10 yaşındaki çocukların da bulunduğunu kaydeden Reinier de Graaf Gasthuis hastanesi çocuk doktoru Nico van der Leyl, Hollanda medyasına yaptığı açıklamada, alkol komasına giren çocukların yaklaşık dörtte üçünün içki almayı anne ya da babalarından öğrendiklerini söyledi. 

"Çocuklarımız ve alkol" adlı kitabının tanıtım toplantısında konuşan Leyl, "Bunu durdurmak istiyorsak anne ve babalardan işe başlamamız lazım" diye konuştu. Hollanda genelinde geçen sene alkol zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırılan küçük yaştaki çocukların sayısının 2009’a kıyasla arttığını ve bu çerçevede ebeveynlere sorumluluk almaları uyarısında bulunan Leyl, "Aileler çocuklara bu konuda az eğitim veriyor. En güzel kural 18 yaşın altındakilere alkolün yasaklanması.

Bu iyi kontrol edilmeli ve iyi davranış ödüllendirilmeli" dedi. Araştırmalara göre küçük yaştaki çocuklar özellikle hafta sonu ve eğlencelerde daha çok alkol kullanıyor. 

Sorunu çözmek amacıyla daha önce bir takım tedbirler alan hükümet, alkol satın alma yaşını 16’dan 18’e çıkarmıştı. Umuma açık alanlarda içki kullanmanın yasak olduğu ülkede, küçük yaştaki çocuklara alkol satan yerlere ruhsat iptaline varacak tarzda cezalar verilebiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları