loading
close
SON DAKİKALAR

Hollanda'da Gökmen Tanış isimli kişi silahlı saldırı düzenledi: 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı

Hollanda'da Gökmen Tanış isimli kişi silahlı saldırı düzenledi: 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı
Tarih: 18.03.2019 - 13:53
Kategori: Dünya

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırganın 37 yaşında Gökmen Tanış isimli bir Türk olduğu bildirildi.

Hollanda'nın Utrecht kentinin batısında yer alan 24 Ekim Meydanı'nda kimliği belirsiz bir kişi bir tramvayın içinde ateş açtı. Belediye başkanı, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Saldırıda 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı'nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Haberlerde olay yerinden kaçtığı belirtilen saldırganın gizlendiği sanılan bir binayı kuşattığı ve operasyona hazırlandığı belirtildi.

Polis ve anti-terör timi bölgeye ulaştı. Bölgenin iki helikopterle mercek altına alındığı bildirildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüşmek için kabineyi acil olarak topladı.

Saldırının ardından Lahey kentindeki Hollanda hükümet merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hollanda anti-terör koordinatörünün, Utrecht saldırısı sonrasında kriz toplantısı düzenlediği duyuruldu. Yaralı sayısı hakkında henüz net bilgi verilmedi. Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili araştırmanın devam ettiği ve terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Bölgedeki okullara kapılarını kapatma talimatı verildi ve bölge halkına sokağa çıkmamaları için uyarıda bulunuldu. Hollanda milis kuvvetleri havalimanları ve kamu tesislerinde güvenlik seviyesinin artırıldığını açıkladı.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) da Utrecht ve çevresinde güvenlik tehdidi seviyesinin saat 18.00'e kadar en üst kademe olan beşinci seviyeye çıkarıldığını açıkladı. Hollanda polisi ilk olarak Utrecht kentinde birden fazla noktada ateş açıldığını söylese de bir süre sonra bu bilginin doğru olmadığı teyit edildi.

Hollanda merkezli haber sitesi NOS Nieuws'ün terörle mücadele kurumuna dayandırdığı habere göre olayın terör saldırısı olabileceği belirtildi.

Utrecht polisi, zanlının 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu açıkladı. Twitter hesabından yapılan açıklamada Tanış'a yaklaşılmaması, onu görenlerin güvenlik güçleriyle temas kurmaları istendi.

Utrecht polisi, zanlının 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu açıkladı. Twitter hesabından yapılan açıklamada Tanış'a yaklaşılmaması, onu görenlerin güvenlik güçleriyle temas kurmaları istendi.

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı ise, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi.

Kaynak : Hürriyet-BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları