loading
close
SON DAKİKALAR

Hrant hala Agos'un önünde yatmaktadır!

Hrant hala Agos'un önünde yatmaktadır!
Tarih: 07.01.2014 - 13:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Gelinen noktada Hrant Dink hala vurulduğu Agos Gazetesi'nin önünde yatmaktadır'' dedi...

Tanrıkulu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davanın üçüncü duruşması öncesi yazılı bir açıklama yaptı. Tanrukulu, Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde Agos Gazetesi önünde, devletin çeşitli kurumlarında alt ve üst kademede görev yapan kişilerin dahil olduğu bir örgüt tarafından katledildiğini ve açılan davada gerçek faillerin hala yargılanmadığını ifade etti.

ESAS FAİLLER GİZLENDİ

Yargıtay'ın tam bir yıl önce İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozması üzerine yeniden görülen davada da kayda değer bir gelişme sağlanmadığını belirten Tanrıkulu, "Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Dink cinayetinde esas faillerin gizlenmesi, AKP eliyle ödüllendirilmesi, vicdanları bir kez daha yaralamış, adalete olan inancı yok etmiştir" dedi.

Şimdilerde yargıdaki "cemaat örgütlenmesinden" dem vuran Başbakan Erdoğan'ın, Dink cinayetinde ihmali veya dahli bulunan kişileri terfi ettirerek ödüllendirdiğini ifade eden Tanrıkulu şöyle devam etti:

"AKP hükümeti, cinayet sırasında İstanbul Valisi olan Muammer Güler'i İçişleri Bakanı, dönemin Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı Osmaniye Valisi, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek'i Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı, Dink'i hedef gösteren Yargıtay kararında imzası bulunan Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu Türkiye'nin ilk ombudsmanı yapmıştır. Keza dönemin İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ikinci sınıf emniyet müdürlüğünden birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirilmiş, Trabzon'da İstihbarat Şubesi Müdürlüğü Engin Dinç İstihbarat Daire Başkanlığı'na yükseltilmiştir. Cinayeti bir yıl öncesinden bilen memur Muhittin Zenit de İstihbarat Daire Başkanlığı'na özel kalem yapılmıştır.

ER YADA GEÇ HESAP VERECEKLER

Gelinen noktada Hrant Dink hala vurulduğu Agos Gazetesi'nin önünde yatmaktadır. Hiç kimse Dink'in "karanlık odaklar' tarafından katledildiğini iddia edemez. Çünkü Dink'i ölüme sürükleyen sürecin failleri ve o failleri ödüllendiren irade gün gibi ortadadır. Tüm dünyada yankı uyandırmış olan bu cinayetin sorumlularının adalet önüne çıkarılmaması organize bir siyasi iradenin gayretleri sonucu gerçekleşebilmiştir. Bilinmelidir ki, er ya da geç, Hrant Dink'i aramızdan ayıran irade bu hunharca cinayetin hesabını verecektir."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları