loading
close
SON DAKİKALAR

Hükümetin ve AKP'li belediye başkan adaylarının ‘enflasyonla mücadele ediyoruz, sonuçlarını yakında göreceksiniz’ söylemi milletle dalga geçmek değil de nedir?

Hükümetin ve AKP'li belediye başkan adaylarının ‘enflasyonla mücadele ediyoruz, sonuçlarını yakında göreceksiniz’ söylemi milletle dalga geçmek değil de nedir?
Tarih: 19.03.2024 - 18:47
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zam yapılmasına yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, açıklamasında, “Yarından geçerli benzin grubunda 1,50 TL, motorin grubunda ise 1,30 TL fiyat artışı bekleniyor. Fiyat artışıyla benzin ve mazotun litresi yaklaşık 45 TL olacak. Akaryakıt fiyatları dünyada düşerken bizde artıyor. Akaryakıt fiyatına gelen zamlar iğneden ipliğe her şeye yansıyor. Vatandaşlar seçim sonrası gelecekle zamlar nedeniyle endişeli” dedi.

Süllü'nün yaptığı açıklamaya göre, geçen yılın mart ayından bugüne kadar bir yılda benzine yüzde 105,3, motorine yüzde 99,7 zam geldi. “Oysa dünyada benzin fiyatı yalnızca yüzde 5,4, motorin fiyatı ise yüzde 2,7 arttı” diyen Süllü, “Geçtiğimiz haftaki zamdan sonra yarından geçerli yeni bir zam daha yapılıyor. AKP’nin ısrarcı, yanlış ekonomi politikalarının bedeli çiftçiye, üreticiye, emekliye, asgari ücretliye, esnafa, pazarcıya, dar gelirli on milyonlarca yurttaşımıza ödetilmeye devam ediliyor” ifadelerini kullandı.  

AKARYAKIT FİYATLARI DÜNYADA DÜŞERKEN BİZDE ARTIYOR

Türkiye'deki ve dünyadaki akaryakıt fiyat artışlarını da karşılaştıran Süllü, “2014 mart ayından 2024 yılına geçen son 10 yıllık sürede dünyada benzinin fiyatı yüzde 9,8 gerilerken bizde yüzde 728 artış yaşandı. 2014 yılında 5 lira olan benzin, yarından itibaren 44,58 TL olacak! Yine son 10 yılda motorinin dünyadaki toptan fiyatı yüzde 9,7 gerilerken Türkiye'de yüzde 781 oranında zam yapılmış. 2014 ortasında 4,63 lira olan motorin, yarından itibaren 44,21 TL olacak!” dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELE EDİYORUZ SÖYLEMİ MİLLETLE DALGA GEÇMEKTİR

Milletvekili Süllü, hükümet yetkililerinin ve AKP'li belediye başkan adaylarının söylemlerini de sert bir dille eleştirerek, “Bu veriler ortadayken, seçim meydanlarında, televizyonlarda iktidar partisi sözcüleri ve belediye başkan adayları bu millete ‘Ama, tüm dünyada akaryakıt fiyatları zamlandı’ türü açıklamalar yapabiliyorlar. Hükümetin ve AKP'li belediye başkan adaylarının ‘enflasyonla mücadele ediyoruz, sonuçlarını yakında göreceksiniz’ söylemi milletle dalga geçmek değil de nedir?” diye sordu.

MİLLET YETKİYİ VERDİYSE DE ŞİMDİ SARI KART GÖSTERMEYE HAZIR

“Siz, bu kardeşinize yetkiyi verin; bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” sözlerini de hatırlatan Süllü, “Bu sözlerin üzerinden 6 yıl geçti. Bu millet size yetkiyi verdiğinde; 5,29 olan dolar bugün 32,3 TL! Türk Lirası, Dolar karşısında yüzde 510 değer kaybetmiş. 2018 yılında yüzde 24 olan politika faizi bugün yüzde 45! Seçim öncesi oy alabilmek için yine aynı söylemlere başvuruyorlar. İğneden ipliğe yapılan zamlar seçim sonrasındaki zamların işaretidir. Açlık sınırı altında yaşamak zorunda bırakılan emekliler, her sabah dükkanına endişeyle açan esnaflar, yüksek girdi maliyetleri nedeniyle üretmekten vazgeçen çiftçiler, yatırım yerine olanı korumaya çalışan sanayiciler; özellikle de gelecek hayali çalınan gençler yerel seçimlerde iktidara sarı kart göstermeye hazır” sözlerine yer verdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları