loading
close
SON DAKİKALAR

Hükümlü aileleri oturma eylemi yaptı

Hükümlü aileleri oturma eylemi yaptı
Tarih: 01.11.2012 - 11:48
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ankarada, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için, bazı tutuklu ve hükümlülerin anneleri ile onlara destek verenler oturma eylemi yaptı...

Milli Müdafaa Caddesi'nin GMK Bulvarı girişinde toplanan annelere, Halkevleri, Emek Partisi, SDP ve bazı gruplar, bazı STK'lar ve BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi.

Adalet Bakanlığı'nda yetkililerle görüşmek istediklerini söyleyen gruptakiler, polisin önlem alması nedeniyle yürüyüş yapamadı.

Bir süre bekleyip slogan atan grup, daha sonra annelerle beraber oturma eylemi başlattı.

Milletvekili Tüzel, burada yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı'nın kör ve sağır olduğunu, her şeyin farkında olmasına rağmen bir şey yapmadığını” iddia etti.

Cezaevlerinde 50 gündür Kürt siyasi tutukluların açlık grevi yaptığını ve kendileri için bir şey istemediklerini savunan Tüzel, çözüm için devleti, hükümeti göreve çağırdıklarını ifade etti.

Pervin Buldan da açlık grevindeki mahkumların taleplerinin hayata geçirilmesini istedi. Bir adım için insanların ölmesine gerek bulunmadığını söyleyen Buldan, bu adımın acilen atılması gerektiğini dile getirdi.

Bir süre daha oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları