loading
close
SON DAKİKALAR

Hülya Avşar, ''İnanarak Yapmadım''

Hülya Avşar, ''İnanarak Yapmadım''
Tarih: 11.03.2013 - 09:48
Kategori: Magazin

Hülya Avşar, son dönemde destek verdiği sosyal sorumluluk projeleriyle gündemde.

Bu teklifi yapmanızda, bir süredir oyunculuk yapmıyor olmanızın da etkisi var mıydı?

- Yok, onunla hiç ilgisi yok. Zaten çok kısa bir rolüm vardı oyunda.

Kötü Kraliçe’yi oynadınız, değil mi?

- Kötü Kraliçe ama işin komedi tarafı ağırlıkta.

ÇABA’nın bu etkinliğinin geliri nereye gidecek?

- Bana dermişim. (Gülüyor) Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne gidecek. Orada birinci ve ikinci dereceden suça karışmış, okuyamamış çocuklar var. O merkezin fiziksel koşullarını düzeltmek için kullanılacak. Açıkçası ben de bu sosyal sorumluluk projelerinde toplanan paralar nereye gider diye çok merak ederim. O yüzden her sosyal sorumluluk projesine katılmak istemiyorum.

Dahil olduğunuz ama gelirinin nereye gittiğini bilmediğiniz bir proje oldu mu?

- Hayır, olmadı ama duydum böyle şeyler. Bir de şahit olmak şart değil, insanların vücut dillerinden bile hissedebiliyorsunuz bazı şeyleri. O yüzden benim gözümde yapılabilecek çok az sosyal sorumluluk işleri var.

AYŞE PAŞALI POZUNU VERDİĞİME PİŞMAN OLDUM

En son kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla hazırlanan bir projede, eşi tarafından öldürülen Ayşe Paşalı gibi poz verdiniz...

- Poz verdim, fakat verdiğime pişman oldum.

Neden?

- Çünkü henüz beni anlayabilecek, benim söylediklerimi anlayabilecek durumda olan kişi sayısının çok az olduğunu, hatta hiç olmadığını düşünüyorum.

Kimleri kastediyorsunuz?

- Gazetecilerden bahsediyorum. Ettiğim sözleri anlayabilecek bir yazar kitlesi olmadığını görüyorum. Anlayan anladı kalan sağlar bizim olsun, öbürleri umurumda değil. Beni anlayabilmeleri çok zor. O yüzden de bir şey başaramadılar zaten.

Kadına şiddet konusunda söyledikleriniz nedeniyle eleştirildiniz, “Bazı kadınlar da kaşınıyor” demişsiniz...

- Kaşınıyor demedim, “Akıllı kadın dayak yemez” dedim. Aynı şeyi bir kez daha söylüyorum; akıllı kadın dayak yemez. Ama bunun altında ne yattığını, ne demek istediğimi anlayabilecek kapasitede insan olmadığını düşünüyorum. O yüzden de bir şey halledemiyorlar. Yıllarca da bu şiddet işiyle uğraşacaklar. Ancak benim düşündüğüm şekilde düşünülürse çare bulunur.

AKILLI KADIN İKİNCİ DAYAĞI YEMEZ

Sizin düşünceniz ne bu konuda?

- Akıllı kadın bir kere dayak yediyse, ikinci kez neden yesin ki? Önünde çok seçenek var. Mesela Mor Çatı, emniyet. Ki emniyetin de bu konuda dört dörtlük olmadığını düşünüyorum... Öte yandan akıllı kadın, Türk erkeğiyle evli olduğunu bilmeli. Türk erkeğinin belli bir çizgisi var. Tabii eğitimli olanlardan bahsediyorum. Bahsettiğim eğitim de aile içi eğitim. Okul eğitimi olanlar daha çok yapıyor bu işleri. Çok derin bir mesele bu. Akıllı kadının yapması gereken şeyler vardır, bu yüzden de dayak yememesi gerektiğini düşünüyorum. Ama bunu anlayabilecek kapasitede ne bir gazeteci ne de bir yazar var.


Röportaj: Gülbahar KARAKUŞ Sanatçı önce ‘kadına şiddet’e dikkat çekmek amacıyla hazırlanan proje için ‘Ayşe Paşalı’ olup poz verdi, sonra da ÇABA Derneği’nin sokak çocukları yararına sahnelediği “ÇABA Gala” oyununda rol aldı. Tüm desteğine rağmen “Hiçbir sosyal sorumluluk projesini inanarak yapmadım” diyen Avşar hem bu düşüncesinin nedenlerini anlattı, hem de kendisini eleştirenlere yanıt verdi.

Hülya Hanım, ÇABA Derneği’nin bu yıl ikincisini sahnelediği “ÇABA Gala”da rol aldınız. Nasıl dahil oldunuz oyuna?

- Aslında üç sene önce, ayağımı kırdığım dönemde sahneye çıkacaktım, olmadı. İçimde ukde kalmıştı. Özlem (ÇABA Derneği Başkanı Özlem Cankurtaran) benim arkadaşım. Hazır böyle bir oyun varken, Özlem’e “Bana da küçük bir rolünüz yok mu?” diye sordum. Böylece verdiğim sözü de yerine getirmiş oldum.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları