loading
close
SON DAKİKALAR

Hürriyet'in işten çıkardığı gazetecilerin mücadelesi sonuç verdi: 16 maaş tazminat alacaklar

Hürriyet'in işten çıkardığı gazetecilerin mücadelesi sonuç verdi: 16 maaş tazminat alacaklar
Tarih: 23.12.2021 - 14:30
Kategori: Medya

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Kasım 2019’da sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkarılan gazetecilerin Hürriyet’e karşı açtıkları davayı kazandıklarını duyurdu.

Demirören Medya'nın sendikal faaliyetleri nedeniyle işten attığı gazeteciler haklarını alıyor.

TGS'den yapılan açıklamada, "İki yılın ardından zafer gazetecilerin. Demirören’in üyelerimizi “sendikal sebeple” işten attığı mahkeme kararı ile tescillendi. İşveren hem sendikal tazminat, hem de boşta geçen süre tazminatı ödeyecek" denildi.

TGS'nin açıklaması şöyle:
"Hürriyet gazetesinde çalışırken Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 45 meslektaşımız için açtığımız davalarda haklılığımız ortaya çıkmaya başladı. Sendikalı oldukları için işten atılan meslektaşlarımızdan 22’si hem işe iade edildi hem de 12 maaş sendikal tazminat kazandı.

2019 yılında örgütlenme çalışmalarına başladığımız ve çoğunluğu sağlayarak Kasım 2019’da yetki tespiti istediğimiz Hürriyet gazetesinde 45 gazeteci işten atılmış ve işverenin yetkiyi engellemek için hileli işçi alımını görmeyen Çalışma Bakanlığı da Sendika’nın yetkisini vermemişti.

Evlerine gelen tebligatla işten atıldıklarını öğrenen gazeteciler adına Sendika hem işe iade hem alacak hem de sendikal tazminat davası açmıştı.

TGS ayrıca yetkisinin gasp edilmesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına karşı da yetki davası açmıştı.

Alacak ve yetki davaları devam ederken, işe iade davasında bugün itibarıyla karar verildi. Mahkeme işten çıkarılanların sendikalı oldukları için atıldıklarını tespit ederek işe iade edilmelerine, Hürriyet işvereninin çalışanların bir yıllık brüt ücretleri kadar sendikal tazminat ve 4 maaş boşta geçen süre tazminatı ödemesine hükmetti."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları