loading
close
SON DAKİKALAR

'Hüseyin Aygün kararı Ankara dönüşünde'

'Hüseyin Aygün kararı Ankara dönüşünde'
Tarih: 17.01.2013 - 12:16
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, Aygün için, “Önce Ankara 'ya gidip olayı bütün ayrıntılarıyla öğrenmemiz lazım'' dedi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Paris'te öldürülen Kürt kadın siyasetçilerden Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunması ile ilgili olarak, “Önce Ankara 'ya gidip olayı bütün ayrıntılarıyla öğrenmemiz lazım. Hemen gelen bilgiler üzerine 'şöyle yapacağım' demek yanlış olur” değerlendirmesinde bulundu.


Kılıçdaroğlu, Şanghay ziyareti kapsamında Başkonsolos Deniz Eke'nin, Sincan Restoran'da onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Yemek sonrası beraberindeki heyetle Huangpu Nehri'nde tekne turu yapan Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerle sohbet etti.


"Gideceğim, bakacağız, göreceğiz'' 

“Hüseyin Aygün'ün ile ilgili ne gerekirse yapacağız dediniz. İlk ifadeniz sertti. Neyin gereği yapılacak?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Ankara'ya gideyim. Ne yaptılar. Onları bilmeden sorun yapmak doğru değil” dedi.

“Taziyeye gitmesine tepkiniz yok o zaman” denilmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Önce Ankara'ya gidip olayı bütün ayrıntılarıyla öğrenmemiz lazım. Hemen gelen bilgiler üzerine şöyle yapacağım demek yanlış olur. Gideceğim, bakacağız, görüşeceğiz” yanıtını verdi.

“Tepkiniz yok mu?” sorusunun yinelenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, öyle bir şey söylemediğini, Ankara'ya dönünce, görüşüp, konuşacağını söyledi.

“Çağırıp kendisiyle konuşmak da var mı içinde?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Gidip konuşacağım. Arkadaşlarla konuşacağım. Kendisi 'insani olarak gittim diye açıklama yapmış.' Bakalım. Bilgim yok benim. Bilmiyoruz. Önce olayı bütün ayrıntılarıyla bilmemiz gerekir” dedi.

Aygün'ün de kendisi gibi Tuncelili olduğunun hatırlatılarak, “Hemşehriniz üzüyor mu sizi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “İlk gün söyledim. Partide disiplin olması çok önemli. Partinin koyduğu kurallara ilkelere uygun davranılması gerekir. Burası bir düşünce kuruluşu değil. Bir programımız var, ilkelerimiz var. Herkes bunlara saygılı olmak zorunda” yanıtını verdi.

“Başbakan Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu'nun gizli ajandası var ama açamaz' demiş. Gizli ajanda mı var?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Ben açamıyorsam kendisi açsın. Nedir bu ajanda, ben de merak ediyorum. Gerçekten nedir bende merak ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

“İki uygar insan gibi konuşamıyoruz dediniz. Genel anlamda siyasi üslupla ilgili eleştirinizi ortaya koydunuz. Süreç başlatılmışken kendinize düşen 'uygar siyaset insanı' olarak göreviniz olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Gerekli adımı attıklarını” söyledi.

“Başbakan 3 3 teklifini yenilemiş. Ne diyeceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, bu konuda defalarca açıklama yaptıkları karşılığını verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları