loading
close
SON DAKİKALAR

Hüseyin Aygün ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı ziyaret edecek: Taleplerini Adalet Bakanı'na ileteceğiz

Hüseyin Aygün ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı ziyaret edecek: Taleplerini Adalet Bakanı'na ileteceğiz
Tarih: 01.06.2020 - 09:37
Kategori: Gündem

Hüseyin Aygün, adil yargılanma talebiyle 5 Nisan'dan beri ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı tutuklu bulundukları cezaevlerinde ziyaret edecekleri söyledi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 18 avukat 2017 yılında bürolarına yapılan polis baskınıyla tutuklandı. Mahkeme 18 avukata 'örgütü üyeliği' ve 'örgüt yöneticiliği' iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası verildi.

Avukat Ebru Timtik ve avukat Aytaç Ünsal kendileri ve müvekkillerinin adil yargılanmaları talebiyle önce açlık grevine başladılar, sonrasındaysa açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdüler.

Avukat Hüseyin Aygün, Ebru Timtik ve Aytç Ünsal'ı bulundukları cezaevlerinde ziyaret ederek taleplerini Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e ileteceklerini duyurdu.

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşlar, Av Ebru Timtik ölüm orucunun 150. gününde, Av Aytaç Ünsal 121. günde.. Bu salı Silivri'de Ebru'yu, Çarşamba Burhaniye'de Aytaç'ı ziyaret ederek dinleyecek, taleplerini iletmek ve asgari bir çözüm için, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e aktaracağız.. Bilginize" ifadelerini kullandı.


Aytaç Ünsal-Ebru Timtik

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları