loading
close
SON DAKİKALAR

'Hüseyin Aygün şaşırtıcı hedef'

'Hüseyin Aygün şaşırtıcı hedef'
Tarih: 13.08.2012 - 12:17
Kategori: Dünya

BBC, Türkiye'de ilk defa bir milletvekilinin kaçırıldığını duyururken ''Kürt yanlısı aktivist'' nitelemesini yaptığı Aygün'ün kaçırılması için ''şaşırtıcı'' dedi...

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması yurt dışında da yankılandı. BBC, PKK'nin ilk defa bir milletvekilini kaçırdığını duyururken Aygün'ün kaçırılmasının "şaşırtıcı" olarak niteledi. BBC Hüseyin Aygün'ün "şaşırtıcı bir hedef" olduğunu kaydetti.


'PKK ile Türk ordusu arasındaki gerginliği artıyor'

PKK'nın geçmişte askerler, gazeteciler ve diğer sivillere saldırmaya odaklandığını kaydeden BBC, "Olay, sınırın diğer tarafında Kuzey Suriye'deki Kürtler daha fazla özerklik için çağrı yapmaya başlarken PKK ile Türk ordusu arasındaki gerilimin arttığı bir döneme rastlıyor" dedi.

BBC, PKK'nin AB ve ABD tarafından ''terörist'' olarak sınıflandırıldığına dikkat çektiği haberinde "gerilla mücadelesini" 1984 yılında başlatan PKK'nın şimdi bağımsız bir devlet talebinden vazgeçtiğini ancak Kürt halkının özerkliği ve kültürel hakları için savaştığını söylediğini kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları