loading
close
SON DAKİKALAR

Hüseyin Çelik'ten Feyzioğlu'na sert eleştiri

Hüseyin Çelik'ten Feyzioğlu'na sert eleştiri
Tarih: 08.01.2014 - 15:34
Kategori: Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na çok sert eleştirilerde bulundu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yeniden yargılama ile ilgili açıklama yapıyor.

Çelik'in açıklamasından satır başları:

Yeniden yargılama Ergenekon terörö örgütünü yok saymak değil. Keşke her zaman barolar birliği yapıcı katkı sunmak istese biz bundan büyük memnuniyet duyarız.

Henüz Adalet Bakanlığı'ndan bununla ilgili bir çalışma yapılmadı. Bununla ilgili nihai hüküm verilmeden Barolar Başkanı büyük bir beklenti oluşturdu. Başkan şov yapmaya devam ediyor. Ben hiçbir siyasetçiye güvenmem diyor. Başbakanla görüşüyorsunuz ve ben başbakana güvenmöiyorum diyorsunuz. Feyzioğlu'nun siyasete sıcak bakmamasının nedeni rahmetli babası Turhan Feyzioğlu'nun siyasette her zaman hüsrana uğramış olmasından olabilir. Sayın Feyzioğlu siz bu usülle fayda sağlayamazsınız.

Sayın Feyzioğlu'nun istediği iade-i muhakeme değil, sıfırdan muhakeme. Hızını alamayıp Silivri'ye gitti, her şekilde sizi buradan çıkaracağız, fakat hangi yolla çıkmak istersiniz diyor. Kendini yasama ve yürütmenin yerine koyuyor, hem başbakana güvenmediğini söylüyor. Ben hayret ediyorum. Medya da buna teşne ediyor. Televizyon kanallara hangi kanala Feyzioğlu'nu çıkaracağını şaşırmış durumda.

Biz tüm vesayetlere kapalıyız.

Ulusalcı çevrelerin fetva emini Sabih Kanadoğlu hemen ne olması gerektiğine kara veriyor. Ne olması gerektiğine TBMM karar verecek. Barolar ancak katkı sağlayabilir. Bu yol çıkmaz yoldur, beni bağışlasın Sayın Feyzioğlu.

ULUDERE KARARI
Uludere'deki olayı hatırlamaya çalışalım. Olayın hemen ardından MKYK toplantısı vardı. Toplantı sonrası yaptığım açıklamada bunun operayson kazası olduğunu söylemiştim. Ama burada bir hata, eksik, ihmal, kasıt varsa bunun gereği yapılmalıdır dedim. Kasıt meselesini düşünmek bile istemiyorum. Neticede sivil mahkemeler görevsizlik kararı verdi. Askeri mahkeme de kararını açıkladı. Bir hata var diyorlar, kaçınılmaz bir hata var diyor. Hadisenin ardından biz meseleye legal veya illegal yollardan rıskını kazanmaya çalışan insanların buna hedef olduğunu, ama ailelerinin acısını bir nebze hafifletmek için onlara maddi yardım yapılması için hükümet bütün imkanlarını seferber etti. Normalde 20 bin lira gibi bir tazminat konuşuluyorken, Sayın Başbakanımız her bir aileye 120 bin lira ödenmesine karar verildi.

Bu karar nihai karar değildir. Burada hukuki süreç tamamlanmış değil. Bugün çıkan karar benim vicdanımı tatmin etmedi. Hrant Dink davasında da aynı şeyi söylemiştim.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları