loading
close
SON DAKİKALAR

Hüseyin Hakkı Kahveci: 100 yıl önce ne yaşandıysa bugün benzeri yaşanıyor

Hüseyin Hakkı Kahveci: 100 yıl önce ne yaşandıysa bugün benzeri yaşanıyor
Tarih: 25.12.2017 - 13:24
Kategori: Medya

Gazeteci-yazar Hüseyin Hakkı Kahveci, Can Ataklı’nın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Kahveci '100 yıl önce ne yaşandıysa bugün benzeri yaşanıyor' dedi.

Gazeteci-yazar Hüseyin Hakkı Kahveci, Can Ataklı’nın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Kahveci '100 yıl önce ne yaşandıysa bugün benzeri yaşanıyor' dedi.

Kahveci’nin konuşmasından satır başları şöyle:

(ABD’nin Kudüs kararına ilişkin olarak) 100 yıl önce de İsrail kurulacak diyorlardı. Atatürk kuramazsınız diyordu. Atatürk’ün ölümü, İsrail’in kuruluş temelidir. Atatürk, İsrail’in kuruluşu mümkün değil, buna müsaade etmeyeceğiz diyordu. Gerekirse savaşırız diyor. Bugün o kapasite de bu ülkeyi yönetecek kimse yok Türkiye’de. İsrail’in kuruluşu Atatürk’ün ölümü ile, Büyük İsrail’in kuruluşu da 11 Eylül’ le başladı. Eğer Türkiye laiklik süreci devam ediyor olsaydı, İsrail in bu tutumunu bugün sürmesi mümkün değildi.

Trump bu kararı kendi başına karar almadı… Bir şehrin kutsallığı nasıl olur? Her şeyin kendine göre kutsallığı vardır. Ama bir şehri kutsal hale getirmek, putlaştırmak olmuyor mu? Bunların Kudüs’ü tek kıble yapma planı var. 2027 için plan şu: Kudüs’ün tek kıble olması.

Büyük İsrail’in kurulması için Mısır, Suriye, Irak, Türkiye, Libya’nın ve Irak’ın etkisizleştirilmesi gerekiyordu. İsrail’e kafa tutan ülkeler paramparça edildi. Türkiye’nin ordusu var ama, savaşamıyor. Hava kuvvetleri nerede? Uçakları kaldıramıyor. Türkiye’nin çok büyük mühimmat sorunu var. Deniz kuvvetlerinin karaya füze atan firkateynleri var. Niye müdahale edemiyoruz. Çünkü ordumuz yıllardır sistematik saldırıya tabi tutuldu. Ama 15 senedir Kudüs, Irak’a gidiyoruz…. Erbakan’ın döneminde de aynıydı. Erbakan da El Beşir’le görüşüyordu, bugün de görüşülüyor.

Elimizdeki güce bakmamız gerekiyor. Bu tür Kudüs çıkışları gönlümüzü okşuyor… İstanbul artık finans başkenti değil. O başkent artık Kudüs. Oradaki Yahudi sermayesinin yüzde 10’u Kudüs’e çekilecek. 100 sene önceki plan devam ediyor. 1919’daki savaş devam ediyor. 2018, 1919’daki savaşın devamı. Biz tuzağa düştük. ABD, bizi hasım olarak görecek artık. İslam ülkeleri de Türkiye’yi yalnız bırakacak.

Şimdi bize Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden hırsız diyorlar, hakaret ediyorlar... Dünya devletiysen Katar’da askerin var; göndersene üzerine askerleri.

AB, hala AKP’nin arkasında. Televizyondaki atışmaların gerçekle bir ilgisi yok. Cumhurbaşkanının ağzından çıt çıkmıyor. Erdoğan canlı yayında işgal var dedi Kıbrıs’la ilgili. Erdoğan yine bir şey demedi. Lozan’ı yenide düzenleyelim diyor. Sen Lozan’ı verdin demek ki, işi resmileştirmek istiyorsun Kılıçdaroğlu kuvvetli bir şekilde hükümetin üzerine giderse AKP’yi de sıkıştırır.

Adaları işgal edilmesine muhalefet itiraz ederken, iktidarın ses çıkarmamasında başka bir anlam var. Demek ki anlaştılar. CHP’ye, Atatürk’e karşı oldukları için çıkışıyorlar. Osmanlı ocaklarıyla düzen nizam kuracaklarını zannediyorlar. Saddam Hüseyin de böyleydi. O da böyle konuşuyordu…
Bizi bu duruma getirenlerle bir arada olmamız mümkün değil.

AKP’ye karşı çıkanları KHK ile koruyacaksın. Bu milisleri nasıl korursun? Humeyni’nin kurduğu devrim muhafızları ordusuna benzer ordu kurdular. 30 milyar dolardan bizim aldığımız pay ne? Sen 30 milyar dolara hangi teknolojiyi ürettin. Hala kot pantolonu taşlamayla üretiyorsun. İşçiler akciğer kansirene yakalanıyor.

Bir de muhalefete iki koyun güdemezsin diyorsun. Ama Barzani FETÖ herkes beni kandırdı diyorsun sen kaç tane koyun güttün. KHK fetvanın ferman şeklidir. Böylece cihatçılarda koruma altına alınmış oluyor. 16 Temmuz darbesi başarıya ulaştı. Darbe olsaydı da aynı menzilde ilerleyeceklerdi.

Bu KHK başkalarına da silahlanma hakkı verir. Bu KHK’lardan sonra Atatürkçülük de terör kapsamına alınacak. 2002 den beri ülke kaosta.

Bu KHK’dan sonra kendilerini korumak için silahlanacak. Şeref Malkoç ne dedi? Sivliller silahlansın dedi. Bu adama kimse bir şey sormadı. … TSK desen zaten bir etkinliği yok.

Son KHK ile binler kişi yine atıldı diyor. Şimdi de 110 bin memur alınacak diyor. Niye 2017 de almadın? Bu bütçeyi, nereden bulacaksın bu parayı?

Bütün kuruluşları kamu-özel sektörü Erdoğan’a bağlayabilirler. Bence Meclis Başkanı’nı da kaldırsınlar. Gerek yok.

Erken genel seçim kararı alınabilir. Bir savaş söz konusu olduğunda seçime gitmeyebilir. Muhalefetin seçim talebini özellikle Akşener için. Bir şey var cevabını bulamadığımız. Bu başkanlık rejimi ile HDP’nin önünü kestiler. CHP’yi HDP ile ittifaka zorlayacaklar. Artık parlamento sarayın çalışanları haline geldi. Meclis-i Mebusan kapatılmıştı. Yüz önce ne yaşandıysa bugün benzeri yaşanıyor.

Bugün seçim olsa yüzde 50 alınır. Ama gerçekten nüfusa dayalı seçim yapılırsa; seçim boyası kullanılırsa AKP bu oy oranını alamaz.

Vişne Haber  Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları