loading
close
SON DAKİKALAR

Hüseyin Sağ: Topbaş istifa ederek kurtulamayacak, şehre yaptığı kötülüklerin hesabını verecek

Hüseyin Sağ: Topbaş istifa ederek kurtulamayacak, şehre yaptığı kötülüklerin hesabını verecek
Tarih: 04.10.2017 - 13:00
Kategori: Medya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ: Kadir Topbaş'ın istifasından mağduriyet çıkaramayız. Şehirde yaptığı kötülüklerin hesabını verecek. Dünya ve Türkiye'de bu kadar imar rantıyla adı anılan bir başka şehir yoktur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı. Sağ, "Kadir Topbaş'ın istifasından mağduriyet çıkaramayız. Şehirde yaptıkları kötülüklerin hesabını verecek. Dünya ve Türkiye'de bu kadar imar rantıyla adı anılan bir başka şehir yoktur" dedi.

Hüseyin Sağ istifa eden Kadir Topbaş'ın son bir yıldır meclis kulislerinde damadının tutukluluğundan beri yetkisinin elinden alındığını, imza atmadığını, dosyaların ile gittiği kararların orada alındığının konuşulduğunu kaydetti.

Hüseyin Sağ'ın açıklamaları şöyle:

"2004'le 2017 arasındaki İstanbul'daki siluet farkını herkes görüyor. Sayısız rezidans, otel, alışveriş merkezi var. Bunların müsebbibi Kadir Topbaş'tır. Meclis'e havale edilen tüm dosyalardan Kadir Topbaş sorumludur. Kanuna göre başkanın havale etmediği hiçbir şey Meclis'te görüşülemez. 

Topbaş, abi diye anılıyor ama İstanbul'a üvey kardeşlik yaptı. Herkesi, CHP'lileri de kibar karşılar, isteklerinin notunu alır ama yapmaz. Belediyeler arası yardımlarda bile (AKP'ye) ayrıcalıklı davranmıştır. 

Kendisi hakkında en az 7-8 kez suç duyurusunda bulundum. En son FETÖ'ye yataklıktan suç duyurusunda bulundum. Topbaş'ın gidişinde damadının FETÖ'den tutuklanmasının da etkisi var.

Perşembe gece 1'de telefon geliyor. Dosyaları Meclis'e alelacele getirdiler, ertesi gün de istifa etti. 

Topbaş, planları (meclise) iade ettiğinde bir açıklaması oldu. Ben mimarım, planda eksiklikler gördüm geri gönderdim. Bu meclis kararlarını sorarlar, dedi. Biz CHP olarak 5 dosyaya ret oyu kullandık. AKP grubunu veto etti, dosyalar onların oylarıyla geçti.

Son 1 yıldır damadının tutukluluğundan beri Topbaş'ın yetkisinin elinden alındığı, imza atmadığı, dosyaların ile gittiği oradan karar alındığı konuşuluyordu kulislerde. Pazartesi gündeme alınan raporlar normalde 1 ay sonra görülür. Bu 5 dosya ertesi gün geldi. Bunlar noktasına virgülüne dokunulmadan AKP'lilerin oylarıyla geçti. Birçoğu şehir menfaatine aykırı. 

AKP grubu, 'senin gönderdiğin veto planlarının yanlış olmadığını düşünüyoruz. Sen 179 kişilik grubu yok sayıp, tartıştıramazsın' dedi  

Kadir Topbaş'ın istifasından mağduriyet çıkaramayız. 20 bin dosya var. Şehirde yaptıkları kötülüklerin hesabını verecek. Dünya ve Türkiye'de bu kadar imar rantıyla adı anılan bir başka şehir yoktur. 

Meclis'e 7 bin 196 dosya havale edilmiş. 5 bin 400'ü imar ve bayındırlık komisyonuna. Demek ki Kadir Topbaş'ın önceliği çevre, deprem değil. Bin 500 dosyaya ret oyu kullanmışız. Davalar açıyoruz bunları da cebimizden ödüyoruz. Engelsiz hayat diyoruz, (Topbaş) 26 dosya havale etmiş. Deprem, doğal afetle ilgili 43 tane dosya havale etmiş. Kadın-erkek fırsat eşitliğiyle alakalı 8 dosya gönderilmiş. İstanbul'da plan yapma yetkisi bakanlıkta da var. Bu plan değişikliklerine Topbaş'ın dava açma hakkı var. Taş Yapı ile ilgili getirildi. İBB 6 kere reddetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imarı yaptı. Kadir Topbaş buna bir kez itiraz etmedi. 

-En kötü dönem Erdoğan Bayraktar dönemiydi. İBB'nin yapmadığı plan değişikliği bakanlıktan yapıldı. Mehmet Özhaseki de en son Sivriada'yı imara açtı. Plan askıya çıktı. 

-İstanbul'un 40. ilçesi dolgu alanları. Kara bitti, dolgu alanlarıyla devam ediyoruz. Adalar var. Oralar da yeşil kalsın. 

İstanbul'da 1999 depreminden sonra deprem toplanma alanlarının çoğu AVM oldu.

-Topbaş'a aslında 1,5 senedir istifa et diyorlar. Erdoğan, Davutoğlu, Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki dedi.

Erdoğan kottan bahsetti. Binali Yıldırım, 'belediyelerin yapması gereken bir cenaze işleri bir de nikah. Belediye meclislerinde en çok görüşülen plan değişiklikleri' dedi. Bundan 1 ay sonra 235 imar dosyası geldi. Başbakan kendi belediye başkanına bunu der mi?

Mehmet Özhaseki en büyük hırsızlıklar imardan gelir, dedi. 

Ahmet Davutoğlu, tarihi yarımadaya şirk koştunuz, dedi. 

Nihat Ergün vardı. O bir kitap yazmış. Orada bakanlık kararıyla 2,5 emsali 5'e çıkarıyorsanız bu işlerin içine rüşvetin girmemesi mümkün değildir, demiş. 

-Büyükşehir belediyesinin vakıfları var. Bir vakıf kuruyorsun. Arsa, kira, bina devletten. Bu hayır mı? Memnun musunuz TÜRGEV'e yakıt parası ödenmesinden?

Topbaş istifa ederek kurtulamayacak. Devletin arşivi kaybolmaz. 

Melih Gökçek Meclis kararlarını resmi internet sitesinden yayınlaması gerekirken  yayınlamıyordu. BİMER'e şikayet ettim. Ondan sonra yayınlanmaya başlandı. Gökçek, haberim yok diyebilir mi? Gökçek yapılan her şeyi bilir. Belediyelerde başkandan izin almadan nefes alamazsın. Tek hakim o. 

-Dava açıyoruz, mahkeme iptal ediyor. Aynı planda küçük bir değişiklik yaparak Meclis'e getiriyorlar. O plana da dava açıyoruz. Mahkemenin 'buna baktım bir farklılığı yok. Bu alay etmektir' demesi lazım. Yeniden bilirkişi atanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nin 10 binlerce yıkım kararı vardır. Yıkmıyor. Boğazda kaçak olmayan bina yok. 

En çok rapor cuma günleri Meclis'e gelir. Toplantıdan 1 saat önce geliyor. Bir meclis üyesi 315 sayfa raporu nasıl 1 saat içinde okuyabilir. 

-15 Temmuz için bir anma töreni düzenlendi. Uhrevi bir ortam var. Meclis anmadan sonra bugün kapanır, dedik. 78 rapor geldi, 56'sı imar değişikliği idi. Ben de bari bugün yapmayın, dedim. Bana lütfen raporla ilgili konuşun, dediler."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları