loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Dünya Çiftçi gününde İstanbullu çiftçilere söz verdiğimiz 3.5 milyon fideyi dağıtıyoruz"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Dünya Çiftçi gününde İstanbullu çiftçilere söz verdiğimiz 3.5 milyon fideyi dağıtıyoruz"
Tarih: 13.05.2020 - 23:46
Kategori: Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dünya Çiftçiler Gününde açıkladı; "Çiftçilere verdiğimiz sözü tuttuk. İstanbul'un köylerine 3.5 milyon fide dağıtıyoruz."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yaşanan pandemi süreciyle, sağlık ve tarımın bütün dünyada en önemli sektörler haline geldiğini bu amaçla çiftçilere destek programı hazırladıklarını duyurmuştu. İmamoğlu İBB'nin İstanbul Sebze Üretim Seferberliği Projesinin İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın yönetiminde yapıldığını duyrmuştu. Daha önce İstanbul’un sulanabilir tarım arazisini, bin 700 dekardan 5 bin 200 dekara çıkardıklarını açıklamış ve hizmete açılan 3 yeni göletle, sulanabilir tarım arazisinin 3 kat arttırıldığını duyurmuştu. Projenin uygulama safhasının başladığını duyurdu. İmamoğlu, "Tam da ekim dönemindeyiz. İstanbul’daki çiftçilerin, fiyatları yüzde 25 artan fide, gübre, ilaç ihtiyacını biz sağlayacağız. Alım garantisi verdik, ‘Ekim yapın’ didik bugün o vaadler gerçekleşti." dedi.

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Dünya Çiftçiler gününde İstanbullu çiftçilere verdiği sözü tuttu;

"Toprak bizi besler, biz dayanışırız...

Çiftçilere verdiğimiz sözü tuttuk. İstanbul'un köylerine 3.5 milyon fide dağıtıyoruz. Üretilen sebze ihtiyaç sahibi ailelerimizin sofralarına gelecek. Onlar değil biz onlara teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.

#DünyaÇiftçiGünü"

İBB'nin İstanbul Sebze Üretim Seferberliği Projesinin başındaki isim  İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın; İstanbul'un köylüsü dağıtılan 3,5 milyon fideden binlerce ton sebze/meyve üretecek. İstanbul'un kentlisi evine yakın mesafelerde yetiştirilen sağlıklı ürünleri yerinden toplayacak. Kırlar yeşilleniyor, kentler neşeleniyor. Yeni bir tarım ve gıda rejimi geliyor." dedi.

14 Mayıs Dünya çiftçiler günü

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs, 1984 yılından beri her yıl ''Dünya Çiftçiler Günü'' olarak kutlanmaktadır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları