loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı İmamoğlu AKOM'dan açıkladı; İBB, uyarılar sonrası hazır sağanak yağış bekliyoruz!

İBB Başkanı İmamoğlu AKOM'dan açıkladı; İBB, uyarılar sonrası hazır sağanak yağış bekliyoruz!
Tarih: 11.08.2022 - 09:03
Kategori: Şehir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki sağanak yağış ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu;
 
"Yağış öncesi hazırda bekleyen İBB ekipleri 4 bin 625 personel, bin 831 araç, iş makinesi ve ekipman ile il genelinde yağış nedeni ile oluşan olumsuzluklara da müdahale ediyor."
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM’un uyarısının ardından teyakkuza geçti. Dünden bu yana İstanbul’un tamamında hazırlık yapıldı. Ekipler sabaha kadar sahadaydı. Mazgallar temizlendi, alt geçitler kontrol edildi. Giderler, alt yapı bağlantıları tüm noktalar kontrol edildi. İlçe belediyeleri uyarıldı, koordineli şekilde çalışılması için planlama yapıldı Saat 09.00 itibariyle 15:00’e kadar etkili yağış bekleniyor. 18.00’e kadar İstanbul genelinde sağanak beklentisi var. Olumsuzluk yaşanmaması adına tüm hazırlıklar yapıldı. Halen alarm durumunda ilgili sorumlu yöneticiler AKOM’da, ekipler de sahada bekliyor.
 
AKOM’un uyarıları sonrası tüm önlemleri alan İBB, bugün etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve rüzgara karşı tüm birimleriyle sahada hazır.

İLÇE BELEDİYELERİNE  ÇAĞRI

Olumsuz hava koşullarında devletin tüm kurumlarıyla dayanışma içerisinde bulunan İBB, ilçe belediyeleri ile de koordinasyona geçti. İBB ekipleri kronik sorun yaşanan noktalarda araçlarla nöbet halinde. İlçe belediyelerinin de benzer şekilde personel ve araçlarla hazır beklemeleri istendi.

PERSONEL VE ARAÇ BİLGİSİ

Yağış öncesi hazırda bekleyen İBB ekipleri 4 bin 625 personel, bin 831 araç, iş makinesi ve ekipman ile il genelinde yağış nedeni ile oluşan olumsuzluklara müdahale ediyor.

DÜNDEN BUGÜNE YAPILANLAR

İstanbul'da 10 Ağustos Çarşamba (dün) sabah saatlerinden itibaren; Arnavutköy, Eyüpsultan, Başakşehir ilçelerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri ilerleyen saatlerde; Çatalca, Silivri, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ilçelerine yayılarak aralıklarla etkili oldu.  Gün içerisinde kısa süreli ve yerel olarak görülen yağışların, gece saatlerinden itibaren yeniden etkisini artırdı.  Avrupa Yakası'nda yağış nedeni ile gelen ihbarlara anında müdahale edildi. Ekiplerimiz sabaha kadar aralıksız çalıştı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ ?

Perşembe akşam saatlerine kadar yağış anında kuvvetli rüzgârla beraber (30-60 km/s) yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun (30-80 kg/m2) etkili olması bekleniyor. Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri şeklinde etkili olan yağışların ilerleyen saatlerde (09.00)dan itibaren İstanbul’un doğu kesimlerinden başlayarak 18.00 saatine kadar il genelinde aralıklı olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Anadolu Yakası’nda yer yer çok kuvveli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK DURUM

Yağışların özellikle Avrupa Yakası Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde etkili olması bekleniyor. Özellikle yaz aylarında görülen konvektif (düşey gelişimli) yağışlar, gök gürültüsü ile birlikte kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili oluyor. Çoğunlukla birkaç saati aşmayan bu yağışlar önemli miktarda yağış bırakıyor.

TURUNCU ALARM

İstanbul Valiliği de bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarınsa yer verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen uyarı rengi turuncu oldu. Turuncu uyarı, hava durumunun tehlikeli, hasar ve kayıpların oluşmasının muhtemel ve çok tedbirli olunması gerektiğini niteliyor.

Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 Çözüm Merkezi ile iletişime geçiniz.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları