loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı Uysal: Taksicilerin yanında durmaya hazırız

İBB Başkanı Uysal: Taksicilerin yanında durmaya hazırız
Tarih: 01.06.2018 - 10:10
Kategori: Şehir

İBB Başkanı Uysal, İBB’nin verdiği 'Turizm İşletme Belgesi'nin amacı dışında kullananlara yönelik yaptırım uygulayacak bir kararın çıkabileceğini belirterek, “Taksicilerimiz konforlu bir hizmet sunma adına neye ihtiyaçları varsa destek vermeye hazırız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar'da katıldığı toplu açılış ve temel atma töreninin ardından gazetecilerin UBER ile ilgili sorularını yanıtladı.

Uysal, geçtiğimiz günlerde hükümetin UBER ile ilgili bir karar aldığını hatırlatarak, "O karar şudur: Başka belgelerle UBER işine girilmesin. Yani A-1, D-2 belgesiyle UBER işletmeciliği yapılmasın. Yapanların o belgeleri iki yıl süreyle iptal edilmesidir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde toplantı yapılacağını belirten Başkan Uysal, "O toplantıda, hükümetimizin aldığı karar çerçevesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz 'Turizm İşletme Belgesi' ile herhangi bir iş yapılmaması yönünde bir karar alınabilir. Eğer, bu belge ile başka bir iş yapıldığı tespit edilirse iki yıl süreyle belgenin iptal edilmesi şeklinde bir kararımız çıkacak diye düşünüyorum. Bu çıkarsa yine sizlerle görüşürüz. Belediyenin verdiği Turizm İşletme Belgesini kullananların, o belgeleri iptal edilecek ve dolayısıyla bu alanda iş yapamayacaklar. Bizim turizm belgesini alıp da UBER işletmeciliği yapan birisi tespit edilirse turizm belgeleri iptal edilecek" diye konuştu.

Uysal "Verdiğiniz Turizm İşletme Belgesiyle UBER'cilik yapan var mı?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Kimlerin nasıl yaptığını UBER'ciler daha iyi biliyor. Biz bilmiyoruz. Çünkü UBER'cilerin bir açıklaması olup da 'biz şu şekilde yapıyoruz' diye bir şeyleri yok. Dolayısıyla bizim buradaki kanaatimiz şu: Eğer şu anda Turizm İşletme Belgesi, Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan D-2 belgesi ve A1 belgeleriyle UBER yapılıyorsa, bu UBER'i yasaklamış olur. Ancak herhangi bir vatandaş ya da taksici kendisi, bu işi yapıyorsa, -ki bazı taksi plakası sahiplerinin de bu işi yaptıkları söyleniyor- biz bunları bilmiyoruz. Ama bizim taksicilere önerimiz, vatandaşı UBER'i aratmayacak bir sistem üzerine kendilerini daha yenilemeleridir. Bizim geliştirdiğimiz İTAKSİ tarzı uygulama ile vatandaşa daha iyi bir hizmet verirlerse ve kendilerini geliştirirlerse, İBB olarak taksicilerimiz yanında durmaya hazırız."

Taksicilerin konforlu bir hizmet sunma adına neye ihtiyaçları varsa destek vermeye hazır olduklarının altını çizen Uysal, şöyle konuştu:

“Bugün itibarıyla yapabildiğimiz, bizim verdiğimiz belgelerle UBER işletmeciliği yapılmasının önüne geçmektir. Onun dışında elimizden bir şey gelmez. Turizm belgesiyle sarı taksicilik veya servisçilik yapılabiliyor mu? Turizm belgesiyle adam taksicilik yapamaz. Turizm belgesi alan kişi veya firma, bu belge ile İstanbul'a gelen kendi müşterisi olan turistleri ancak bir yerden bir yere götürebilir veya İstanbul'da gezdirebilir. Verdiğimiz belgenin amacının dışında kullanılmasını istemiyoruz. Bizim verdiğimiz belgenin başka bir amaçla kullanılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunun da birebir trafik denetleyecek. Taksicilerimiz kendilerini yenilerlerse yanlarında olacağız.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları