loading
close
SON DAKİKALAR

İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Kösedağı: Mart-Nisan döneminden daha kötü durumdayız

İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Kösedağı: Mart-Nisan döneminden daha kötü durumdayız
Tarih: 17.11.2020 - 09:35
Kategori: Gündem

İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı katıladığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Bize gelen rakamlar Covid'in resmi makamlar tarafındandan açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu gösteriyor" dedi.

İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı, katıldığı bir televizyon programında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün açıkladığı Covid-19 ölüm sayılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Amacımız polemik yaratmak değil, İstanbul halkına şeffaf bilgi vermek" diyen CHP'li Kösedağı  Bize gelen rakamlar Covid'in resmi makamlar tarafındandan açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu gösteriyor. İBB Mezarlıklar Müdürlüğü verilerine göre İstanbul'da bulaşıcı hastalık nedeniyle bir günde ölen kişi sayısı 164 kişi. Covid tedavisi alıp Covid'in yarattığı kalp krizi, pıhtı atma ya da organ yetmezliğinden hayatını kaybedenler de kayıtlara Covid kaynaklı ölüm olarak geçmiyor" dedi. 

Salgın durumunun mart-nisan döneminden daha kötü durumda olduğunu belirten Kösedağı "Hükümet gerçek verileri açıklasa ne kaybeder? Dolar mı yükselir? İtalya, İngiltere, İspanya, Almanya'da 30 bine varan günlük rakamlar var. Onlar gerçek rakamları yazıyor da bir şey mi oluyor? Sağlık Bakanlığı bizimle Covid rakamlarını paylaşmıyor. Dolayısıyla toplu taşımada Covid'lilerin kartlarını bloke edemiyoruz. Sağlık Bakanlığı bizimle verileri daha şeffaf paylaşsın" ifadelerini kullandı. Mesut Kösedağı, hükümetin bu konuda adım atamamasının sebebini ise ekonomik yetersizlik olarak değerlendirdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları