loading
close
SON DAKİKALAR

İBB, hava durumu ve karla mücadele verilerini paylaştı

İBB, hava durumu ve karla mücadele verilerini paylaştı
Tarih: 20.03.2022 - 10:28
Kategori: Şehir

Kar yağışları öğle saatlerinden sonra (14.00) bölgeyi terk edecek. Şu an 4 derece civarında seyreden sıcaklıkların kademe kademe artarak önümüzdeki hafta sonuna kadar 15 derecelerin üzerine yükseleceği tahmin ediliyor.

HAVA TAHMİNİ

Dün gece yarısı itibariyle Anadolu Yakası Boğaz çevresi ile Avrupa Yakası genelinde şiddetini artıran kar yağışı geceden bugün sabah saatlerine kadar etkili oldu. Bugün öğle saatlerine kadar il genelinde karla karışık yağmur, yükseklerde hafif kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra (14.00) bölgeyi terk edecek. Şu an 4 derece civarında seyreden sıcaklıkların kademe kademe artarak önümüzdeki hafta sonuna kadar 15 derecelerin üzerine yükseleceği tahmin ediliyor.

KUMANYA / MOBİL MALZEME DAĞITIMI

İşletmeler Müdürlüğü Lojistik ekipleri tarafından kış şartlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında 17 Mart 2022 tarihi itibariyle sahada çalışan personelimize ve il genelinde ulaşım ağı üzerindeki belirlenen 37 noktada vatandaşlarımıza toplam 96 bin kumanya ve 54 bin mobil malzeme (sıcak içecek, çorba, kek, su) dağıtımı yapılıyor.

MOBİL TUVALET HİZMETİ

Ulaşım ağı üzerindeki kritik noktalarda, FSM Köprüsü (Asya çıkışı ve Avrupa girişi), Çamlıca Gişeler (Avrupa istikameti), Mahmutbey Gişeler (Asya ve Avrupa istikameti) ve Hadımköy Gişelerde (Beylikdüzü istikameti) konuşlanan 6 mobil tuvalet ile hizmet veriliyor.

EVSİZLERE KIŞ HİZMETİ

İBB Darülaceze Müdürlüğü koordinasyonunda, kış döneminde hava şartlarına göre evsiz vatandaşlar tesislerde misafir ediliyor. Kayıtları yapılan evsiz vatandaşlara banyo, tıraş, kıyafet, sıcak yemek ve barınma hizmeti, sağlık taraması ve ilaç desteği, aileye teslim veya memleketine gönderme vb. hizmetler verilmekte, bölgesel istihdam ofisleri vasıtasıyla iş olanağı sağlanıyor.

Halihazırda 527 erkek (Esenyurt), 38 kadın (Kayışdağı) ile ailelerden oluşan 65 kişi (Fatih) olmak üzere toplam 630 evsiz vatandaş misafir ediliyor.

01 Aralık 2021 tarihinden bugüne kadar toplam 2 bin 385 evsiz vatandaş misafir edildi.

SOKAK HAYVANLARINA MAMA HİZMETİ

İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından havaların soğumasıyla şehrin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için; Haftada 655 noktada günlük 2 ton besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımı yapılıyor.

KULLANILAN GÜNLÜK TUZ VE STOK DURUMU
İstanbul genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ekipler tarafından yollarda, meydanlarda, metro giriş ve çıkışlarında, otobüs duraklarında, alt ve üstgeçitlerde vb. kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapılmakta, tehlike arz eden parçalara / buz sarkıntılarına müdahale ediliyor.

Kullanılan toplam tuz miktarları (17 Mart 2022 20.00 - 20 Mart 2022 08.00 arası):

İBB Yol Bakım Ekipleri: 53 bin 755 ton tuz, 311 ton solüsyon

(17 bin 115 ton tuz ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarına verildi)

İBB KIŞ ÇALIŞMALARI MÜDAHALE KAPASİTESİ

Sorumlu Yol Ağı: 4.023 km

Personel Sayısı: 9.500

Araç ve iş Makinesi Sayısı: 2.000

Tuz Stoku: 84.738 ton (20.03.2022 itibariyle)

Kutu Tuz (kritik noktalara) : 350 adet

Solüsyon Durumu: 64 tank (1.290 ton kapasite, saatte 25 ton üretim)

Traktör Sayısı (köy yolları için): 153

Kurtarıcı Vinç - Çekici Sayısı: 27 adet (15 kurtarıcı vinç, 12 çekici)

Metrobüs Güzergâhı: 104 km (taranan güzergâh 187 km, 33 iş makinesi)

Buzlanma Erken Uyarı Sistemi: 60 istasyon

SORUN YAŞANAN NOKTALAR/ ÖNEMLİ OLAYLAR

·         Dün gece saatlerinde kısa süreli kuvvetli kar yağışı nedeniyle Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece ilçelerinde ani kar birikmelerine bağlı trafikte yavaşlamalar yaşanmış, önemli bir aksaklık olmadı.

·         İl genelinde trafikte yaşanan aksaklıklara ekipler tarafından müdahale edilmektedir. 17-20 Mart 2022 tarihleri arasında İBB vinç ve çekicileri tarafından arızalanan veya kaza yapan 139 araca müdahale edildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları