loading
close
SON DAKİKALAR

İBB, ilk üretici pazarını Kadıköy'de açtı

İBB, ilk üretici pazarını Kadıköy'de açtı
Tarih: 12.07.2020 - 12:50
Kategori: Yerel

İBB, İstanbul'un köylerine dağıttığı fidelerin ürün vermesiyle birlikte ilk üretici pazarını açtı.

İBB, İstanbul'un köylerine 3 milyon 600 bin fide dağıtmış, köylerde üretilen ürünleri aracısız şekilde İstanbullulara ulaştırmak için üretici pazarları açacağını duyurmuştu.
İlk üretici pazarı bugün Kadıköy Salı Pazarı'nda açıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün, Pendik Göçbeyli Köyü’nde düzenlenen “Hasat Bayramı”na katılmış ve üretici kadınlara, Kadıköy Salı Pazarı’nda kurulan “Üretici Kooperatifi Pazarı”nın açılışına, annesi Hava İmamoğlu ile birlikte katılacağının sözünü vermişti. Bugün sözünü yerine getiren İmamoğlu, annesi Hava İmamoğlu ve küçük oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte Kadıköy’de açılan üretici pazarına geldi. İmamoğlu’na pazar ziyaretinde İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. (İSYÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı eşlik etti.
Pazar girişinde alkışlarla karşılanan İmamoğlu, Göçbeylili üretici kadınlarla buluştu. Ekrem İmamoğlu ve annesi Hava İmamoğlu sohbet eden üretici kadınlar, duygularını, “Böyle bir pazar hiç görmedik. Buraya geleceğiz diye hiç uyumadık heyecandan” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, bu sözlere, “Çok bereketli satış diliyorum hepinize. Heyecanınıza hayranım” şeklinde karşılık verdi. Alışveriş için pazara gelen vatandaşlar da İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. İmamoğlu, “Avrupa yakasına da bekliyoruz efendim. Buralara kadar gelmeyelim” diyen bir vatandaşa, “Çalışıyoruz. Beşiktaş’ta açacağız” yanıtını verdi.
İmamoğlu sohbetin ardından üreticilere ve vatandaşlara hitap etti. Başkan İmamoğlu, "Farklı tarımsal üretim mekanizmalarını şehir ekonomisine katkı sunmak için devreye sokacağız. Diğer şehirlere de örnek olacağız. Kooperatif üzerinden üretim yapan köylüyü de buraya getireceğiz" dedi.
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Üreticiyle tüketiciyi buluşturma çabamızın ilk günü. Hem burada hem Avrupa Yakası'nda tüketiciyle üreticiyi buluşturacağız. Amacımız toprağımızın bereketini İstanbul halkıyla buluşturmak. Toprağımızın bereketini artırdığımız sürece bu ülkenin birliği de beraberliği de, ekonomisi de büyür. Bu ülkenin tarımla birlikte işsizilik sorunu büyük oranda azalır, ucuz gıda erişimi sağlanır. Toprak insanı beslediği sürece toplumda huzur, bereket, kardeşlik olur. Bunu artırmamız lazım. Türkiyemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine sulanmayan, ekilmeyen toprağının kalmaması lazım.
Ne güzel bir vasiyetimiz var. O da 'Köylü milletin efendisidir' vasiyeti. Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti. Hiçbir toplumda böyle güzel vasiyetler yok. Benim güzel çalışma arkadaşlarım çok değerli adımlar attılar, burada böyle bir ortamı var ettiler. 3 milyon 600 bin fide dağıttık istanbul'un köylülerine.

Köyde üretim olacak. Oradaki insanlar para kazanacak, insanlar oraları diri tutacak. Onun için fide dağıttık, seneye daha fazla fide dağıtacağız. Eğitime katkı sunduk, yine sunacağız. Farklı tarımsal üretim mekanizmalarını şehir ekonomisine katkı sunmak için devreye sokacağız. Diğer şehirlere de örnek olacağız. Kooperatif üzerinden üretim yapan köylüyü de buraya getireceğiz. Dünyayı zor günler bekliyor, en az 1,5 yıl. Pandemiden dolayı birçok sektör iş yapamaz durumda. Hep birilkte seferberliğin içinde olacağız. İç üretimimizi yukarıya çıkarmak zorunluluktur. Maliyeti düşürmek, insanların ucuz gıdaya erişimini dağlamak da zorunluluktur. Kent ekonomisi açısından, bütün insanlarımızın cebi, tasarrufu açısından mutluyum. En fazla da üreten köylüler açısından mutluyum. Allah bereketinizi bol etsin. Annem köydeyken üreten bir kadındı. Üretirken ne kadar mutlu olduğunu yaşamış bir kişiyim. Bugünkü sağlığımı annemin tertemiz ürettiği ürünlere borçluyum. 

Eminim ki haftaya buraya çok daha kalabalık insan gelecek ve tertemiz ürünlere kavuşacak."

İBB'nin sağıttığı fideleriden üretilen ürünler her pazar Kadıköy'de satışa sunulacak.
 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları