loading
close
SON DAKİKALAR

İBB, İstanbul'da 100 bin ücretsiz maske dağıtılacak

İBB, İstanbul'da 100 bin ücretsiz maske dağıtılacak
Tarih: 03.04.2020 - 23:30
Kategori: Yerel

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden; "Kıymetli İstanbullular; sağlığınız ve Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız" dedi....

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayınlanan genelge 81 ili kapsıyor.

Yeni Covid_19 mücadelede alınan yeni tedbirler kapsamında;

*Bu gece itibariyle 30 büyükşehir ve Zonguldak araç giriş çıkışına kapandı. Bu şehirlerimize gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç, lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacak.
*Sokağa çıkma kısıtlaması 20 yaş altını (1 Ocak 2000 doğumlulardan sonrası) da kapsayacak şekilde genişletildi.
*Dışarı çıkmak zorunda olan yurttaşlarımız için pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda maske takılması zorunlu hale geldi.
*Sosyal mesafe 3 adım ile sınırlandırıldı. Uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden, İlk etapta 100 bin ücretsiz maske dağıtılacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu; "Kıymetli İstanbullular; sağlığınız ve Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız. Sizi salgından korumak en önemli vazifemiz. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları