loading
close
SON DAKİKALAR

İBB maliyetli duvar bahçelerini kaldırdı, CHP'li ve AKP'li belediyeler sosyal medyada atıştı

İBB maliyetli duvar bahçelerini kaldırdı, CHP'li ve AKP'li belediyeler sosyal medyada atıştı
Tarih: 12.10.2020 - 12:24
Kategori: Gündem

İBB, karayollarındaki maliyetli duvar peyzajını kaldırıp yerine duvarları grafiti çalışmalarına açtı. CHP'li Kadıköy Belediyesi ile AKP’li Üsküdar Belediyesi, İBB'nin kararıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden atıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir genelindeki karayollarında duvarlarda bulunan duvar bahçelerini kaldırdı. Maliyeti yüksek duvar bahçeleri yerine duvarlara grafiti çalışmaları yapılmaya başlandı.

İBB'nin, yapılış maliyeti 60 milyon, yıllık bakımı 12 milyon TL olan duvar peyzajı yerine duvarları sponsorlar aracılığıyla maliyetsiz şekilde renklendirmesi AKP'lilerin tepkisini çekerken, yandaş basının hedefi haline geldi.

Kadıköy ve Üsküdar belediyeleri sosyal medyada konuyla ilgili atıştı.

Kadıköy Belediyesi Twitter hesabından, İBB'nin Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin'in konuya ilişkin açıklamasının yer aldığı videoyu "O zaman daha çok yeşil, daha çok renk" notuyla paylaştı.

Kadıköy Belediyesi'nin paylaşımını alıntılayan AKP'li Üsküdar Belediyesi, "Üsküdar ve Kadıköy hattında yeşil bitkilerin, renk renk çiçeklerin sökülerek yerlerini duvara bıraktığı üzücü bir süreci yaşıyoruz. Bu esnada komşumuz Kadıköy Belediyesi, ilgili çalışmayı paylaşarak 'o zaman daha çok yeşil, daha çok renk' diyor. Gerçekten anlayamıyoruz" yorumunda bulundu.

Kadıköy Belediyesi'nin Üsküdar Belediyesi'ne yanıtı şöyle oldu:
"Yeşil bitkiler renk renk çiçekler deyince Validebağ Korusu ile ilgili kararınızı biz de gerçekten anlayamamıştık."


Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları