loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Meclisi'nde AKP ve MHP'den Ayasofya'nın cami-müze fonksiyonunun, plana cami ve külliye olarak işlenmesi için önerge

İBB Meclisi'nde AKP ve MHP'den Ayasofya'nın cami-müze fonksiyonunun, plana cami ve külliye olarak işlenmesi için önerge
Tarih: 13.07.2020 - 14:46
Kategori: Gündem

İBB Meclisi, nisan, mayıs, haziran gündemlerini de kapsayan temmuz ayı görüşmeleri için toplandı.

İBB Meclisi'nin nisan, mayıs, haziran gündemlerini de kapsayan temmuz ayı görüşmeleri başladı.

İBB Meclis toplantısı Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantıya İBB 1. Meclis Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlık etti. 

AKP'li Meclis Üyesi Ahmet Rasim Yücel, İBB'nin satın aldığı Bellini'nin Fatih Sultan Mehmet tablosunun sahte olduğunu iddia etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz aylarda Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaretinde ellerini arka tutarak yürümesi yandaş medyada 'Fatih'in türbesine saygısızlık' şeklinde yer almıştı. Ancak İmamoğlu'nun önünden geçtiği türbenin Fatih Sultan Mehmet'in değil Gülbahar Hatun’un türbesi olduğu ortaya çıkmıştı.

AKP'li Meclis Üyesi Yücel, İmamoğlu'nun bu ziyaretinden söz ederek Fatih Sultan Mehmet'in türbesine yakışıksız davrandığını söyledi.

Yücel'e CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı yanıt verdi. Balyalı şunları kaydetti:
"Sayın başkanımızın yakışıksız hiçbir hareketi olmamıştır. Bu sözü iade ederim. Bildiğim kadarıyla aramızda sanat tarihçisi yok. Dünyanın en büyük müzayede kuruluşunun defalarca ekseprtiz denetimden geçmiş tablosudur. Ahmet Rasim Yücel beyefendi yetkinliğe sahipse kendisinden dinlemek isteriz. Mecvutta bulunan 3 tablonun biri İstanbul'a getirilmiştir, tablo da İstanbul'a yakışmıştır" dedi.

Meclis toplantısında AKP ve MHP grupları, Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılması ve cami olarak ibadete açılması kararı verilmesi sonrasında Ayasofya'nın bulunduğu alanın planlardan cami-müze fonksiyonunun değiştirilerek cami ve külliye planına alınması için önerge verdi. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları